Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Un sfânt ca prieten: Sfântul Leonardo Murialdo

Sfântul Leonardo Murialdo (Torino-Italia, 1828-1900) este fondatorul Congregației "Sfântul Iosif", ai cărei membri sunt cunoscuți ca Iosefinii lui Murialdo. Ei sunt prezenți în Roman din anul 2001, de pe strada Moldovei, nr. 6. Comemorarea liturgică a acestui sfânt este în ziua de 18 mai.

Dacă Sfântul Leonardo Murialdo ți-ar scrie o scrisoare, dragă tinere/tânără, cum crezi ca ar suna astăzi? Cred una din versiuni ar putea fi aceasta:

Dragă tinere/tânără,

Toți în jurul tău îți spun că azi tu construiești viitorul tău. Toți vor să fii ascultător, harnic, cinstit, curat, credincios.

Din orice parte auzi că tineretul este soarele primăverii, viitorul societății noastre..., dar puțini știu și își dau seama că și tu ești fragil. Ispitit, că și tu ai problemele tale de neînțelegere, de singurătate, probleme în familie, încercări, înfrângeri de multe ori necăutate.

Să nu te înspăimânți, chiar și eu în adolescența și tinerețea mea am avut aceleași probleme, aceleași dificultăți. Și eu am avut o adolescență tulburată, am fost rebel, m-am rușinat să fiu credincios. De multe ori m-am lăsat atras de prieteni puțin recomandabili, timp de un an nu m-am rugat, chiar l-am părăsit pe bunul Dumnezeu.

Într-adevăr tinerețea este un timp dificil, critic, dar în același timp este frumoasă, plină de exuberanță. Este timpul viselor, al idealurilor, al pariurilor mari.

Oprește-te puțin, ia un timp pentru tine, întreabă-te profund, ascultă și înțelege vocea lui Dumnezeu în conștiința ta, gândește-te la iubirea infinită a lui Dumnezeu pentru tine, experimentează-o într-o spovadă bună, vindecătoare, confruntă-te cu un îndrumător spiritual și vei vedea: ai să regăsești o nouă viață, o mare dorință de a te reînnoi, un nou elan pentru a reîncepe drumul tău. Te vei simți un tânăr mare, gata să zbori, gata să concretizezi în mod generos idealurile și visele tale, cuprins de iubirea infinită, personală, gingașă, actuală și milostivă a lui Dumnezeu.

Caută planul lui Dumnezeu în viața ta, oricare ar fi. Să nu uiți să trăiești cu generozitate, cu noblețe, amabil, hrănind în inima ta sinceritatea, dreptatea, bunul mers și buna voință, ascultând și înțelegând vocile universului, pământului tău, oamenilor orașului tău, patriei tale; vocile celor suferinzi, ale săracilor, ale celor oprimați.

Pătrunde-te de tot ce este frumos, bun, adevărat și sfânt.

Doar așa vei învăța să citești în semnele timpului și ale lui Dumnezeu!

Sfântul Leonardo Murialdo

Iosefinii lui Murialdo, Roman


 

lecturi: 446.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat