Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnirea persoanelor consacrate din Dieceza de Iași va fi la Institutul Teologic Franciscan

Comisia Diecezană pentru Viața Consacrată, reunită pe 30 aprilie 2022, a stabilit că întâlnirea diecezană a persoanelor consacrate din Dieceza de Iași cu PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, în vederea pregătirii Sinodului despre Sinodalitate, va avea loc duminică, 29 mai 2022, la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

La propunerea pr. Cristian Blăjuț, OFMConv., vicar episcopal pentru Viața Consacrată, comisia formată din membri din celor cinci zone ale Diecezei de Iași s-a întrunit pe 30 aprilie 2022, la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

În scurta sa introducere spirituală, făcând referință la Sfântul Paul, care ne cere "să cugetăm la cele de sus, nu la cele de pe pământ", părintele Cristian ne-a îndemnat și pe noi ca prin viața noastră consacrată să căutăm mereu cele de sus care sunt de la Dumnezeu și să căutăm zilnic să fim împreună cu Cristos, pentru că, "dacă am înviat împreună cu el, să căutăm cele de sus, unde se află Cristos, care șade de-a dreapta lui Dumnezeu" (cf. Col 3,1-2). Ce înseamnă a-l căuta pe Cristos? A-l căuta, de exemplu, asemenea Mariei Magdalena care dis-de-dimineață a fugit la mormântul lui Isus din iubire pentru el. A-l căuta asemenea sfinților noștri fondatori care prin viața lor de sfințenie căutau să-l găsească zilnic pe Isus în rugăciunea comunitară și personală, în slujirea aproapelui, și noi să-l găsim în activitățile noastre comunitare și sociale, dar mai ales în adorația Preasfântului Sacrament. A-l căuta pe Dumnezeu în tot ceea ce ne înconjoară, pornind de la cuvântul său până în viața celui mai sărac este, așadar, o condițiune sine qua non, adică, fără de care nimic nu se poate face. Căutarea noastră, însă, trebuie să nu se identifice doar cu verbul "a face", ci să ne străduim mai mult ca prin exemplul și mărturia noastră lumea să înțeleagă sensul vieții consacrate, și anume, necesitatea de a-l căuta și a-l găsi pe Isus cel Înviat.

Pe lângă celelalte puncte aflate pe ordinea de zi, comisia s-a preocupat mai mult de organizarea întâlnirii persoanelor consacrate cu PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, în vederea pregătirii Sinodului despre Sinodalitate, dar și a unui dialog fratern dintre păstorul diecezei cu persoanele consacrate din Biserica locală de astăzi. Această întâlnire de formare a persoanelor consacrate din Dieceza de Iași va avea loc duminică, 29 mai 2022, la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Întâlnirea din 6 iunie 2021
Programul pregătit de comisie:

  • 9.00 - Sosirea

  • 9.15 - Împărțirea pe grupuri pentru discuții despre Sinod

  • 10.15 - Pregătirea pentru Sfânta Liturghie

  • 10.30 - Sfânta Liturghie prezidată de PS Iosif Păuleț

  • 12.00 - Prânzul

  • 13.30 - Întâlnirea în plen și dezbaterea pe baza întrebărilor pregătite

  • 15.30 - Plecarea

Toate persoanele consacrate din Dieceza de Iași sunt așteptate la această întâlnire de formare împreună cu păstorul nostru de Iași, PS Iosif, pentru a aduce contribuția pentru Sinodul în desfășurare în întreaga Biserică, dar și pentru momentele de rugăciune și de comuniune fraternă.

Vă așteptăm pe toți cu drag!

Pr. Alexandru Olaru, OFMConv.,
secretarul Comisiei diecezane pentru Viața Consacrată


 

lecturi: 1204.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat