Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Djebonoua: Sărbătoare pentru 54 de catecumeni care au primit Botezul

Pentru credincioșii comunității din Djebonoua, Coasta de Fildeș, ziua de 15 mai 2022 a fost una specială și, în același timp, plină de har. După o perioadă îndelungată de pregătire catecumenală, care pentru copii a însemnat patru ani, iar pentru adulți trei ani, după multe și lungi așteptări, cu multe emoții, a sosit și ziua cea mare a Botezului pentru 54 de persoane.

Pentru a înțelege importanța acestui sacrament, candidații au avut fericita ocazie de a participa la o zi de reculegere, bineînțeles, această zi fiind precedată de un examen menit să dovedească cunoștințele candidaților cu privire la doctrina catolică.

Anul acesta, comunitatea noastră a avut binecuvântarea de a primi în sânul ei încă 54 de suflete. Acești noi credincioși sunt din satul Djebonoua, precum și din din satele dimprejur pe care le păstorim.

Sărbătoarea a fost una marcantă pentru viața credincioșilor misiunii noastre, având în vedere că biserica a fost plină, la celebrare luând parte atât credincioși catolici, cât și protestanți, musulmani și păgâni. Bucuria primirii acestui sacrament a fost exprimată de noii botezați în modul tradițional, adică prin cânt și dans.

În cadrul aceleiași celebrări 7 copii care au primit deja Botezul au făcut profesiunea de credință și l-au primit pentru prima oară pe Isus în Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură părintele paroh, Cosmin Cimpoeșu, i-a încurajat pe candidați să nu se rezume doar la a nu face răul, amintindu-le că putem păcătui și prin omisiune. Așadar, au fost încurajați să încerce să facă binele în orice împrejurare, dând astfel mărturie că sunt creștini.

Le dorim tuturor celor care au intrat în marea familie a poporului lui Dumnezeu să păstreze cât mai vie flacăra pe care au primit-o cu ocazia botezului lor.

Pr. Mădălin-Răzvan Iacob

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 mai: Djebonoua: Sărbătoare pentru 54 de catecumeni care au primit Botezul
 


lecturi: 766.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat