Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Poiana Micului: Ziua Tineretului în Decanatul de Bucovina

În ziua de 7 mai 2022, aproximativ 100 de tinerii, din toate colțurile Decanatului de Bucovina, s-au adunat la Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Poiana Micului pentru a sărbatori împreună o zi de bucurie și comuniune, Ziua Tineretului. Tema sărbătorii a fost: "Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă" (Lc 1,39).

Ziua a început cu primirea tinerilor și cu o scurtă repetiție pentru Sfânta Liturghie. Imnul acestei zile, "Vestește bucuria", ne-a ajutat să înțelegem mai mult cât de importantă este Sfânta Fecioară Maria pentru fiecare dintre noi.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele decan, pr. Ciprian Antălucă, alături de ceilalți preoți veniți la sărbătoare. Salutul părintelui Alin Butnaru, gazda noastră, ne-a umplut inima de bucurie și ne-a ajutat să ne simțim ca acasă. La predică, părintele Ionuț Minac ne-a vorbit despre ce înseamnă "să ne ridicăm" și ne-a oferit câteva sfaturi pe care să le aplicăm în viața noastră. De cele mai multe ori, spunem că nu avem timp să ne rugăm, dar, doar îndrăgostindu-ne de Cristos, vom descoperi cu adevărat cât de valoroasă este rugăciunea în viața unui tânăr, iar timpul nu ni se va mai părea o piedică.

La momentul de cateheză, coordonat de părintele Leon Pișta, responsabil cu pastorația tinerilor în decanatul nostru, am putut descoperi rolul fiecăruia dintre noi în comunitățile noastre. Am înteles că, de multe ori, suntem prea comozi și preferăm să rămânem în liniște, pe "canapeaua" noastră, decât să ne ridicăm și să ne implicăm acolo unde este nevoie de noi. Au urmat apoi discuțiile în grupuri mici, în care am dezbătut care sunt principalele probleme cu care se confruntă tinerii din zilele noastre și am încercat să găsim câteva soluții pentru a fi mai uniți în parohiile noastre.

Nu au lipsit nici dansurile și momentele de voie bună, în care am reușit să legăm prietenii noi. Cu toate că ploaia a încercat să ne împiedice, bucuria din sufletele noastre a reușit să alunge chiar și norii cei negrii de pe cer.

Muțumim preoților care ne-au ajutat să trăim această zi minunată, tinerilor, care ne-au găzduit, pentru organizare, dar și tutuor celor care au participat.

Antonia Hermine Gherghelaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 mai: Poiana Micului: Ziua Tineretului în Decanatul de Bucovina
 


lecturi: 559.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat