Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Exerciții spirituale pentru preoți, prima sesiune din 2022

În perioada 9-13 mai 2022, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, s-a desfășurat prima sesiune de exerciții spirituale din acest an pentru preoții din Dieceza de Iași. Părintele Marcelin Rotaru a fost cel care ne-a îndrumat pe cei 24 de preoți participanți la aceste zile, prin meditații constructive și utile pentru viața omului, în special a preotului, meditații profund ancorate în Sfânta Scriptură.

Peregrinând prin cărțile Sfintei Scripturi, părintele Marcelin a fost ca un ghid turistic ce ne-a purtat prin câteva locații esențiale ale condiției noastre de fii și slujitori ai lui Dumnezeu. Pornind de la relația cu Tatăl, am parcurs trei puncte cheie ale comunicării cu Dumnezeu: rugăciunea de mulțumire, rugăciunea de laudă și adorarea, urmând apoi să parcurgem ceea ce duce la relația cu frații, al cărei punct fundamental, asupra căruia s-a insistat mult, fiind iubirea, iar astfel ne-am identificat cu semnul crucii.

Alte obiective pe care părintele Marcelin ni le-a prezentat au avut în centru identitatea proprie, pe care am fost invitați să o oglindim în istoria poporului ales sau în imaginea unor figuri biblice.

În a treia zi am concelebrat Sfânta Liturghie împreună cu PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, care ne-a încurajat în trăirea unei vieți de sfințenie și de iubire fraternă, subliniind necesitatea mărturiei vieții trăite cu entuziasm și cu iubire față de Dumnezeu și față de aproapele.

Pentru ca aceste zile să fie plăcute, benefice și rodnice pentru noi, părintele Marcelin a fost ajutat, pe lângă meditațiile pregătite și prezentate cu drag și căldură, și de alți factori: practica fraternității, ce s-a subliniat în mai multe rânduri, a fost prezentă atât la momentele de rugăciune, cât și la momentele de împărtășire sau considerație; căldura și atenția gazdelor au fost, de asemenea, favorabile pentru succesul acestor zile și, nu în ultimul rând, harul lui Dumnezeu a lucrat activ în fiecare dintre noi întărind hotărârea de a ne strădui să fim vrednici de slujirea noastră.

Domnul să ne ajute ca aceste zile petrecute împreună să aducă rod și să sporească din zi în zi în noi dorința de sfințenie!

Pr. Eduard Amariei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-13 mai: Traian: Exerciții spirituale pentru preoți, prima sesiune din 2022


 

lecturi: 2793.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat