Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Ziua Tineretului 2022 în Decanatul de Piatra

Tineretul catolic din Decanatul de Piatra s-a reunit la Nisiporești, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului", pentru a sărbători împreună, prin rugăciune și voie bună, Ziua Tineretului la nivel diecezan sâmbătă, 7 mai 2022.

Comunitatea parohială și comunitatea părinților franciscani de la Nisiporești și-au deschis larg porțile, dar mai ales brațele, pentru a-i primi, cu bucurie și entuziasm, pe toți tinerii participanți din parohiile Decanatului de Piatra. S-au strâns la acest eveniment în jur de 170 de tineri, însoțiți de părinții parohi și vicari, din parohiile de proveniență.

Programul a început la ora 9.00, tinerii oaspeți fiind întâmpinați în fața bisericii și a statuii Fericitei Veronica Antal de către tinerii voluntari și gazde ai evenimentului. După primire și salutul cordial de bun-venit din partea părintelui decan Petrică Dăncuț, a început desfășurarea programului special pregătit pentru o astfel de zi specială, constând în cateheză, pregătirea cântecelor pentru Sfânta Liturghie, celebrarea Sfintei Liturghii solemne concelebrate, prânzul împreună, urmat de un program artistic și de divertisment.

La momentul de cateheză (la ora 9:30), susținut de pr. Iosif Cadar, OFMConv., tinerii au putut învăța câte ceva pe marginea tematicii catehetice abordate în această zi, desprinsă din laitmotivul evanghelic propus de Sfântul Părinte: "Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă" (Lc 1,39). În acest sens, pr. Iosif le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă a urma concret în viața lor acest exemplu de entuziasm, putere de iubire, de decizie și de acțiune a Mariei, în slujba planului lui Dumnezeu și a Mântuitorului, exemplificând cele spuse prin imagini, dar evocând-o și pe Fericita Veronica Antal, ca model de reușită în viață, respectiv în viața de credință.

Sfânta Liturghie, de la ora 11.00, frumos animată de cântecele tinerilor, acompaniate de diverse instrumente, a fost momentul forte al întâlnirii tinerilor în jurul lui Cristos și al Mariei, ei fiind îndemnați întru aceasta de părintele decan, care a prezidat Sfânta Liturghie, dar și de părintele predicator, Iosif Cadar, care a subliniat importanța bucuriei evanghelice, a entuziasmului credinței în viața lor, vorbind, totodată, și despre acele paralizii ale inimii din viața tânărului, asupra cărora le atrage atenția Sfântul Părinte Papa Francisc.

După Sfânta Liturghie și prânzul frățesc, din curtea bisericii, din care nu au lipsit plăcintele tradiționale moldovenești și înghețata "la căruță", până la ora 15.00 tinerii au continuat sărbătoarea și bucuria lor prin muzică și dans, fiind, în același timp, atât protagoniști (interpreți sau dansatori), cât și spectatori, făcându-și prieteni noi, trăind momente frumoase și de neuitat.

Mulțumim lui Dumnezeu, Maicii Sfinte, gazdelor noastre de la Nisiporești și tuturor tinerilor care au dat cu generozitate din timpul și elanul lor pentru a trăi această Zi a Tineretului cu un suflet tânăr și entuziast.

Pr. Iosif-Eduard Cadar, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 mai: Nisiporești: Ziua Tineretului 2022 în Decanatul de Piatra


 

lecturi: 586.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat