Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploscuțeni: Ziua Tineretului 2022 în Decanatul de Vrancea

Ziua Tineretului 2022 a fost o ocazie deosebită pentru tinerii Diecezei de Iași să ofere o mărturie de credință și să se bucure de întâlnirea fizică ce le-a lipsit atât de mult în ultimii ani. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la prima ediție a acestui eveniment al tinerilor din Dieceza de Iași.

"Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă" este tema pe baza căreia s-a desfășurat Ziua Tineretului 2022. În cadrul discuțiilor s-a abordat și tema Sinodului.

În Decanatul de Vrancea, Ziua Tineretului s-a desfășurat în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Ploscuțeni sâmbătă, 7 mai 2022. Noi, cei din parohia gazdă, am încercat să ne organizăm în așa fel încât să reușim să îi atragem pe ceilalți tineri, din parohiile din Decanatul de Vrancea, să ni se alăture pentru a ne distra, a comunica și a lega prietenii noi.

Cu ajutorul tinerilor din comunitate, am reușit să organizăm o zi minunată la noi în parohie, beneficiind de disponibilitatea, experiența și sprijinul păstorilor noștri, părintele vicar Alin Petrică Herciu și părintele paroh Daniel Mărtinaș. Nu am fi reușit fără inițiativa lor de a ne implica în organizarea unui eveniment atât de important în viața unui tânăr creștin. Am avut ocazia să fim gazde pentru tinerii din parohiile Decanatului de Vrancea.

Programul a fost unul dens, începând de la ora 9.30 și finalizându-se la ora 15.30, și a inclus primirea, bansuri, jocuri, cateheza, Sfânta Liturghie, prânzul, festivalul tinerilor și încheierea. Am avut ocazia de a-i avea în mijlocul nostru pe părintele Felix Roca, care a asistat la activitățile desfășurate, pe părintele Aurelian Herciu, cel care a prezentat tinerilor cateheza, care a fost una formativă, oferind exemple din experiența sa de misionar în Kenya și pe părintele Octavian Iulian Nistor, care a predicat în cadrul Sfintei Liturghii.

Pentru noi, organizarea unei zile a tinerilor la nivel decanal a fost o provocare mare și frumoasă, având în vedere că a fost pentru prima dată când ne-am implicat în acest mod. Din activitățile formative, interactive și distractive am învățat ce înseamnă cu adevărat să poți și să ai oportunitatea de a organiza o asemenea zi a tineretului.

Unul dintre tinerii care au participat a reamintit importanța repetării acestor întâlniri la nivel decanal sau diecezan: "Aceste întâlniri sunt interesante, fiindcă este frumos să ne cunoaștem și să fim împreună. Dar acest lucru trebuie făcut de mai multe ori pe parcursul anului".

Ștefania Balaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 mai: Ploscuțeni: Ziua Tineretului 2022 în Decanatul de Vrancea


 

lecturi: 777.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat