Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Hramul comunității "Sfântul Iosif Muncitorul"

Într-o notă de solemnitate și profunzime spirituală, duminică, 1 mai 2022, a fost celebrat hramul Parohiei "Sfântul Iosif Muncitorul" din Buruienești. Sfânta Liturghie solemnă a hramului de la ora 11.00 a fost celebrată de pr. Daniel Fechetă, OFMConv., director al ediției în limba română a revistei "Mesagerul Sfântului Anton", alături de care au concelebrat 27 de preoți.

În cadrul salutului introductiv, pr. Gabriel Neculăeș, OFMConv., parohul comunității, a subliniat rolul semnificativ al Sfântului Iosif, paradigma bărbatului muncitor, credincios și înțelept, gospodarul Bisericii lui Cristos. De asemenea, a ținut să amintească faptul că, ori de câte ori credincioșii se întorc la masa părintească, se reîntorc la rădăcinile credinței, întărind legătura cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Plecând de la scrisoarea apostolică Patris corde a Sfântului Părinte Papa Francisc la aniversarea celor 150 de la proclamarea Sfântului Iosif ca patron al Bisericii Universale, pr. Cristian Dumea, OFMConv., în cadrul omiliei, a evidențiat două trăsături reprezentative ale figurii Sfântului Iosif.

Prima trăsătură, tăcerea, este cea care face spațiu cuvântului făcut trup, o tăcere plină de ascultare ce l-a făcut pe Sfântul Iosif să devină omul care tace și face.

Prin cea de-a doua trăsătură, bunătatea, părintele predicator i-a îndemnat pe toți să aibă o inimă de tată, să devină un tată bun asemenea lui Dumnezeu.

La sfârșitul celebrării liturgice, părintele paroh a mulțumit tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit practic și activ la buna desfășurare a organizării și celebrării hramului. Totodată, a adresat credincioșilor îndemnul ca, luminați de exemplul și mărturia patronului comunității, să fie buni creștini.

Fr. Iulian-Robert Țâmpu, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 mai: Buruienești: Hramul comunității "Sfântul Iosif Muncitorul"


 

lecturi: 1071.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat