Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Săptămâna Spiritualității

Perioada: 24 aprilie - 1 mai 2022

Tema: Pacea și armele evangheliei

"Pace vă las vouă, pacea mea v-o dau vouă.
Eu nu v-o dau așa cum o dă lumea."
(In 14, 27)

Ucenicul lui Cristos se îngrijește de viața sa spirituală favorizând dimensiunea interioară a vieții. Viața spirituală este făcută din tăcere, ascultare, rugăciune, sacramente, comuniune, misiune etc.

Săptămâna Spiritualității are obiectivul de a-i ajuta pe membri să intensifice viața spirituală punându-l pe Cristos în centrul vieții lor.

Săptămâna Spiritualității are loc, de regulă, în a doua săptămână din Timpul Pascal. Anul acesta propunerea este pentru perioada 24 aprilie - 1 mai 2022.

Propunerea pentru Săptămâna Spiritualității constă în meditarea unei teme în concordanță cu evenimentele actuale, o serie de texte din îndemnurile Papei Francisc și ale PS Iosif Păuleț pentru perioada pascală și alte momente de rugăciune specifice perioadei pe care o trăiește întreaga omenire.

Obiectivul acestei săptămâni este dispunerea sufletului pentru a întări legătura cu Dumnezeu în viața noastră. Pentru anul acesta, vă propunem să medităm la pacea creștină și la armele cu care dobândim această pace, după cum ne îndeamnă și Papa Francisc în Mesajul audienței generale din 13 aprilie 2022. "Pacea lui Isus nu-i nimicește pe ceilalți, nu este niciodată o pace armată. Armele Evangheliei sunt rugăciunea, bunătatea, iertarea și iubirea gratuită față de aproapele, față de fiecare dintre aproapele nostru. Acesta este modul de a aduce pacea lui Dumnezeu în lume. De aceea, agresiunea armată din aceste zile, ca orice război, este o ofensă adusă lui Dumnezeu, o trădare blasfematoare a Domnului Învierii, preferând chipului său blând cel al falsului dumnezeu al acestei lumi".

În scrisoarea pastorală, PS Iosif Păuleț ne îndeamnă să primim această veste a învierii, care este biruința iubirii asupra urii, a binelui asupra răului, a vieții asupra morții. "De ce-l căutați pe Cel Viu printre cei morți? Nu este aici. A înviat!" (Lc 24,5-6). "Nu este aici. A înviat" - aceasta este vestea minunată pe care au primit-o femeile care se îndreptau spre mormântul lui Isus în dimineața de Paști și care nu încetează să răsune și astăzi și să vestească lumii biruința iubirii asupra urii, a binelui asupra răului, a vieții asupra morții.

"Nu este aici. A înviat" - aceasta este vestea care continuă să aducă mângâiere și speranță în inimile tuturor acelora care cred și se lasă transformați de prezența și iubirea Domnului Înviat.

Vă dorim o Săptămână a Spiritualității bogată în activități din care să culegeți roade spirituale!

Mai multe idei de pus în practică găsiți aici: https://bit.ly/SaptSpirit22.

Cristina Mare, președinte diecezan AC
 


lecturi: 251.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat