Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lilieci: Preasfințitul Iosif Păuleț la hramul bisericii

Duminică, 24 aprilie 2022, întreaga comunitate catolică din satul Lilieci a sărbătorit hramul bisericii avându-l ca patron pe "Sfântul Gheorghe".

Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată de Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, împreună cu pr. Benone Lucaci, decan de Bacău, și cu ceilalți preoți prezenți la altar. Prezent pentru a doua oară în parohia noastră, Preasfințitul Iosif Păuleț a adresat enoriașilor, care au participat într-un număr mare la acest eveniment, un îndemn de întoarcere la credință, pace și trăire a sacramentelor Bisericii alături de Cristos cel înviat și cu speranța că, la finalul vieții, vom învia și noi la viața veșnică.

Cuvântul de învățătură de la predică a fost rostit de pr. Vasile Petrișor, care a evidențiat faptul că Sfântul Gheorghe ne este nu doar un ocrotitor și un mijlocitor de haruri, dar trebuie să fie pentru noi un exemplu de credință și curaj. În duminica în care am celebrat hramul bisericii, denumită și "Duminica Tomii", apostolul care nu a crezut că Isus a înviat cu adevărat de fapt ne dă o lecție de credință supremă, dincolo de cuvintele rostite, iar părintele predicator ne-a învățat că nu trebuie să fim cu inimile ferecate în fața măreției misterului morții și învierii lui Isus, așa cum stăteau apostolii cu ușile încuiate, deși trăiau adevărul acestui mister.

La finalul celebrării, părintele paroh Sorin Bereș, a mulțumit lui Dumnezeu pentru binefacerile din viața parohiei, a apreciat prezența preoților slujitori și a adus un gând de recunoștință față de Preasfințitul episcop Iosif care a dat binecuvântarea finală tuturor credincioșilor prezenți la acest eveniment liturgic și istoric al satului.

Antonina Daviduta

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 aprilie: Lilieci: Preasfințitul Iosif Păuleț la hramul bisericii


 

lecturi: 2262.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat