Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

O carte despre slujitorul lui Dumnezeu pr. Anton Demeter, "părintele fără picioare"

La Editura "Polirom" din Iași a apărut, de curând, cartea Mai liber ca oricând. Părintele Anton Demeter, scrisă de Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu. Cartea este însoțită de un cuvânt-înainte de pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, și apare în domeniul "Religie", ediție broșată, în formatul 13/20 cm, are 232 de pagini, la prețul de 34,5 lei.

Mă bucur să vă anunț că recent a apărut cartea Mai liber ca oricând. Părintele Anton Demeter, care relatează viața plină de credință a Slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter.

Părintele «fără picioare», așa cum era cunoscut de cei care-i călcau pragul pentru a primi o fărâmă de Dumnezeu din gura lui, a fost condamnat la 20 ani închisoare, pentru crima de a-l fi vestit pe Cristos tinerilor, copiilor, dar și adulților și celor în vârstă. Tot pentru această crimă, ciuma roșie a considerat potrivit să-l reducă la tăcere, lovindu-l cu un ciocan în șira spinării, după care a rămas paralizat pentru toată viața și constrâns să predice dintr-un cărucior de invalizi. Suferințele provocate de cei fără de apus l-au întărâtat și mai mult, trăind și vestind evanghelia cu timp și fără timp, fără deosebire de neam și crez.

A murit în mare faimă de sfințenie, mulți alergând la mormântul lui până astăzi, pentru a-i cere mijlocire și curaj.

În anul 2016, Provincia Fraților Minori Conventuali din România, împreună cu Episcopia Romano-Catolică de Iași a deschis cauza de beatificare, aceasta aflându-se deja la Dicasteriul pentru Cauzele Sfinților.

Scrisă cu multă competență și har de doamnele Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, veți găsi în ea hrană în drumul spre înviere. Mii de mulțumiri Editurii Polirom, care a crezut în acest proiect. Puteți cumpăra cartea de aici: https://www.polirom.ro/web/polirom/carti/-/carte/7799.

Site-ul cauzei de beatificare și canonizare a pr. Anton Demeter, www.antondemeter.ro, prezintă detalii suplimentare despre această carte.

Pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, OFMConv.

* * *

Mai liber ca oricând. Părintele Anton Demeter
Francisca Băltăceanu, Monica Broșteanu, Ed. "Polirom", 2022, ISBN 978-973-46-8935-4, 13x20 cm, ediție broșată, 232 p., 34,5 lei


 

lecturi: 1586.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat