Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: Cărarea solidarității între Oituz și Cernăuți

Marți, 29 martie 2022, pe această adevărată cărare a solidarității între Oituz și Cernăuți, a fost o adevărată desfășurare de energie, iubire și organizare pentru oamenii care suferă în urma războiului din Ucraina.

Cinci microbuze pline cu alimente, medicamente, hrană pentru copii, haine, bocanci, paturi pliante, dar și alte lucruri au plecat spre Cernăuți, acolo unde am lăsat cu multă iubire tot ce am primit din partea donatorilor pentru oamenii speriați și greu încercați de efectele unui război pe care ei nu l-au dorit.

Pentru Kolping România este al cincilea transport de la începerea războiului. Ne-am dorit ca în fiecare săptămână sau în funcție de necesitate să mergem din nou spre Cernăuți.

Produsele transportate au venit de la Organizația Kolping Ungaria, Kolping România cu sprijinul Kolping Internațional, Familia Kolping Gheorgheni, Familia Kolping Sânandrei, jud. Timiș, precum și un microbuz din partea Centrului "Sfântul Leonard Murialdo" din orașul Roman, iar pentru transportul alimentelor am fost ajutați și de această dată cu un microbuz din partea Fraților Capucini din Onești, cărora le mulțumim pentru că mereu sunt alături de noi.

În urma vizitei la Cernăuți de săptămâna trecută, părintele Felician Tiba de la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, jud. Neamț, a trimis o mașină de cusut pentru femeile voluntare care muncesc în fiecare zi și confecționează diferite lucruri pentru refugiați și pentru soldații din prima linie a frontului.

O parte din alimentele transportate le-am descărcat la Cernăuți direct la cantina socială coordonată de Kolping Ucraina, acolo unde zilnic voluntarii gătesc peste 450 de porții pentru refugiați și soldații voluntari din localitate.

Am vizitat și le-am oferit câte ceva dulce și o încurajare tuturor voluntarilor care muncesc în atelierele improvizate într-o școală, acolo unde se confecționează plasele de camuflaj, trusele de prim ajutor și alte lucruri folositoare în prima linie a frontului.

Tot în școală am avut bucuria să ne întâlnim și cu un grup de copii refugiați care, cu ajutorul voluntarilor, învățau și se jucau.

Mulțumim încă o dată tuturor donatorilor care se îngrijesc și sprijină aceste demersuri de ajutorare a Ucrainei și sperăm ca nu după mult timp să ne bucurăm de pacea așa de dorită și necesară.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 martie: Kolping: Cărarea solidarității între Oituz și Cernăuți

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Kolping: Solidaritatea pentru Ucraina continuă, cu al patrulea transport de ajutoare

Lacrima din coada ochiului și absurditatea războiului, dincolo de granița cu Ucraina

ERCIS FM împreună cu Kolping România, pentru cel de-al doilea transport cu ajutoare umanitare la Cernăuți în Ucraina

Kolping România trimite primul transport cu ajutoare umanitare la Cernăuți în Ucraina


 

lecturi: 589.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat