Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Angelus TV, o nouă platformă: vizionează oricând toate emisiunile!

În perioada stării de urgență adoptate după declanșarea pandemiei de coronavirus, în data de 28 martie 2020 a luat naștere ORA CAtOLICĂ, proiectul media online care s-a dezvoltat treptat, de la primele ediții de câte o oră transmise în direct din casele realizatorilor, până la programul de 24 de ore transmis zilnic astăzi din studiourile postului național de televiziune catolică, Angelus TV.

Visul nostru este să construim o televiziune catolică națională, un loc comun, acel acasă unde să promovăm acea cultură a întâlnirii la plural despre care vorbește Papa Francisc, care ne spune că: "Instrumentele de comunicație sunt un dar al lui Dumnezeu: ele au comportat o lărgire a orizonturilor pentru atâtea persoane. Acesta este un dar al lui Dumnezeu și este și o mare responsabilitate. Îmi place să definesc această putere a comunicării ca «proximitate». [...] O proximitate care se îngrijește, întărește, vindecă, însoțește și face sărbătoare" (Mesaj pentru a 50-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, 24 ianuarie 2016). Mai mult ca oricând, credem că acesta este momentul în care oamenii au nevoie de această proximitate care să se angajeze tot mai mult să se îngrijească, să întărească, să vindece și mai ales să îi însoțească pe oameni în vulnerabilitatea și solitudinea impuse de timpul pe care îl trăim și să nu uite să facă și sărbătoare, adică să anunțe Învierea, indiferent de cursul vremurilor.

Aceste rânduri se regăseau în scrisoarea pe care au primit-o câteva persoane în primele zile de la debutul pandemiei, câțiva realizatori de la care a pornit proiectul ORA CAtOLICĂ, de care ne amintim acum cu drag. Proiectul a crescut mai apoi cu ajutorul multora și a devenit o versiune a acelui vis, sau, mai bine spus, a acelei chemări de a construi un spațiu media unde comunitatea catolică și toți cei care se bucură de programele noastre să se simtă acasă.

Aceasta este în prezent misiunea Angelus TV, căreia vă invităm să vă alăturați și să o sprijiniți, pentru că ajutorul dumneavoastră este esențial pentru continuarea și dezvoltarea acestei televiziuni a tuturor celor care vor să o numească "acasă".

Astăzi sărbătorim 2 ani de la începuturile OREI CAtOLICE, relansând platforma www.angelustv.ro într-o formă înnoită ce conține, pe lângă programul transmis în direct de Angelus TV, o vastă arhivă a tuturor emisiunilor transmise în timpul OREI CAtOLICE până la cele mai recente, arhiva urmând a fi îmbogățită în fiecare zi cu emisiunile difuzate pe post în ziua precedentă.

Forma cea mai eficientă pe care v-o propunem astăzi pentru a ne sprijini este aceea de a achiziționa un card de susținător prin care să vă abonați la această arhivă de conținut și să vizionați toate emisiunile Angelus TV când doriți, în perioada de valabilitate a cardului ales.

Mai multe detalii despre carduri și modalitatea de achiziționare online a unui card de susținător găsiți aici.

Cardurile de susținător Angelus TV în variantă fizică se pot găsi la Librăria "Sfântul Iosif" din București și în curând și în parohii.

Toate cardurile achiziționate până în prezent își prelungesc valabilitatea începând de astăzi, 28 martie 2022, pentru o perioadă egală cu cea aleasă inițial.

Angelus TV este un proiect desfășurat cu sprijinul Asociației Signis România. Toți cei care oferă conținut pentru proiectul acesta o fac prin muncă voluntară și mijloacele proprii ale structurilor angajate în proces, însă sunt multe lucruri de ordin tehnic și logistic care necesită susținere financiară într-o formă continuată.

Susține Angelus TV donând orice sumă de bani în contul:

Asociația Signis România
RO29 BRDE 010S V528 9180 0100

O altă modalitate de a susține Angelus TV este dirijarea a 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Signis România, descărcând FORMULARUL 230 și completându-l cu datele dumneavoastră și semnătura olografă. Formularul completat trebuie să fie depus la sediul ANAF de care aparțineți în funcție de domiciliu sau se poate trimite la sediul Asociației Signis România (Str. G-ral Berthelot, nr. 19, București) pentru a fi depus de către asociație.

Formularul poate fi descărcat de aici.

Vino și vezi și fii alături de acest proiect de suflet pentru suflet și ajută-ne să îl putem duce mai departe!

Echipa Angelus TV


 

lecturi: 513.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat