Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Misiuni populare

În perioada 25-27 martie 2022, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești au avut loc misiuni populare. Predicile speciale de misiuni au fost ținute de părintele Petru-Sebastian Tamaș, inspector școlar diecezan.

Timpul Postului Mare este un timp important pentru pregătirea spirituală, în vederea unei trăiri cât mai profunde a sărbătorilor pascale. În acest sens, la inițiativa părintelui paroh Daniel-Anton Lucaci, credincioșii din parohie au trăit adevărate zile de har și binecuvântare, prin celebrarea Sfintelor Liturghii de misiuni. Părintele Petru-Sebastian Tamaș a fost cel care ne-a ghidat sufletele în aceste zile, sub egida mesajului Sfântului Părinte Papa Francisc, cu ocazia convocării Sinodului Episcopilor: Împreună în Biserică.

Astfel, vineri dimineață s-a celebrat, la ora 9.00, Sfânta Liturghie de deschidere a misiunilor, prezidată de părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial al OFMConv., în prezența a numeroși credincioși din parohia noastră și din parohiile învecinate. La început, în cuvântul de învățătură, părintele predicator ne-a explicat ce înseamnă să fim împreună în Biserică și în cine trebuie să ne încredem în viața noastră pentru a ne mântui: "Fericit este omul care își pune încrederea în Domnul" și nu în cei puternici ai lumii, care adesea ne dezamăgesc. După aceea, la următoarele Liturghii, părintele a subliniat câteva aspecte importante, de care trebuie să ținem seama pentru a fi creștini adevărați: iubirea este cea mai puternică forță din Univers, de aceea, trebuie să știm că "binele pe care l-am făcut în viață va da mărturie pentru noi în fața lui Dumnezeu" și să-i iubim pe dușmani astfel încât să nu aibă puterea de a ne face rău, pe cât bine putem noi să le facem lor; valoarea suferinței prin care ne putem purifica sufletul și dobândi înțelepciunea necesară de a-l pune pe Dumnezeu mai presus de orice; Sfânta Euharistie realitatea cea mai sacră de pe pământ, trebuie să fie centrul vieții noastre; adevărata fericire se obține după modelul lui Isus Cristos, care a făcut voința lui Dumnezeu și a disprețuit păcatul.

Duminică dimineața, la Liturghia specială destinată tinerilor și copiilor, părintele predicator le-a propus, într-o modalitate interactivă, să-și construiască un proiect de viitor "pe patru roți", dar să fie ancorat în planul pe care Dumnezeu îl are pentru ei. Din acest proiect al lor nu trebuie să lipsească: relațiile bune cu cei din jur și mai ales cu cei apropiați, relația corectă cu Dumnezeu, o realizare frumoasă profesională și iubirea, care trebuie învățată după modelul lui Isus. Mesajul părintelui predicator a avut ecou în inima credincioșilor și s-a concretizat printr-o participare numeroasă la masa euharistică, înțelegând valoarea lui Cristos și statornicia pe care trebuie să o avem până la capăt, indiferent de încercările care vin asupra noastră. Cu siguranță nu vom uita îndemnul său de a nu părăsi Biserica niciodată pentru ca: "Cine nu are Biserica ca Mama, nu-l poate avea ca Tată pe Dumnezeu!"

Aceste zile binecuvântate de misiuni s-au încheiat duminică, la Liturghia de la 11.00, fiind prezidată de părintele decan Petru Blaj, iar la final, părintele paroh a mulțumit în numele întregii comunități părintelui predicator pentru cuvintele sale de învățătură, prin care ne-a înălțat sufletul și ne-a făcut să înțelegem ce trebuie sa facem ca să ajungem la adevărata fericire.

Îi mulțumim lui Dumnezeu și-l rugăm să ne ajute să punem în practică tot ce am învățat cu ocazia acestor misiuni populare!

Prof. Lidia Petrescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-27 martie: Hălăucești: Misiuni populare


 

lecturi: 1166.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat