Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Ajutor umanitar pentru frații și refugiații din Conventul "Fer. Iacob de Strepa" din Bilshivtsi (Ucraina)

Miercuri, 23 martie 2022, frații franciscani conventuali ai Provinciei "Sfântul Iosif" din România, prin intermediul Fundației Umanitare "Pacea" din Roman, au desfășurat o acțiune umanitară în Ucraina, în satul Bilshivtsi, regiunea Ivano-Frankivsk. Astfel, cei patru frați români au pornit într-un convoi umanitar cu două microbuze, ducând fraților franciscani din conventul din Bilshivtsi mai multe lucruri necesare lor și refugiaților ajunși în convent.

Acțiunea umanitară a constat în transportul de alimente, medicamente și materiale de prim ajutor, saltele, pături, hrană pentru copii, perne, saci de dormit. O parte din lucruri au fost achiziționate de fundație, prin donațiile primite special pentru ajutorarea refugiaților, iar o altă parte a fost adusă de fratele Gabriel, de la binefăcătorii din parohia păstorită de frații din Germania, cu un transport separat.

Acesta a fost al patrulea transport în Ucraina în care au fost implicați frații de la Fundația Umanitară "Pacea", primele trei fiind până în orașul Cernăuți la diferite centre de colectare organizate de Primăria orașului Cernăuți, de Banca pentru Alimente din Ucraina sau de Caritasul Greco-Catolic, făcute în colaborare cu mai multe ONG-uri din Romania și străinătate.

Totodată, vineri, 25 martie 2022, tot de la Fundația Umanitară "Pacea" a fost trimis un tir cu gem (aproximativ 24.000 de borcane), tot la conventul fraților din Bilsivtsi. Aceste borcane cu gem vor fi folosite pentru hrănirea refugiaților din convent (aprox. 130), iar surplusul îl vor dona frații ucraineni către spitalele din zonă.

Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte. Iar dacă am reușit să ajungem până la Ivano-Frankivsk înseamnă că data viitoare vom merge și mai departe, deoarece Sfântul Francisc ne-a învățat să fim curajoși. Sperăm, cu ajutorul bunului Dumnezeu, să reușim, deoarece oamenii rămași acolo, refugiați în țara lor, au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Pace și bine!

Pr. Lucian-Mihai Bobârnac, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 și 25 martie: Roman: Ajutor umanitar pentru frații și refugiații din Conventul "Fer. Iacob de Strepa" din Bilshivtsi (Ucraina)


 

lecturi: 604.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat