Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Capitul național electiv pentru Ordinul Franciscan Secular din România

În perioada 24-26 martie 2022, la Mănăstirea carmelită "Maica Domnului de pe Muntele Carmel și Profetul Ilie" din Luncani, județul Bacău, a avut loc Capitulul Național Electiv al Ordinului Franciscan Secular din România, care a avut ca deviză: "Să-și conformeze modul lor de a gândi și de a acționa cu cel al lui Cristos".

La capitul au participat sr. Noemi Paola Riccardi, din partea Consiliului Internațional al Ordinului Franciscan Secular, fr. Pedro Zitha OFM, din partea Conferinței Asistenților Spirituali ai Ordinului Franciscan, fr. Cristian Blăjuț, OFMConv, și fr. Eduard-Laurențiu Imbrea, OFMCap., cei doi asistenți spirituali naționali, din partea Regiunii Moldova și Muntenia, fr. Erik Urbán OFM, ministru provincial, din partea regiunilor Transilvania de Vest și Transilvania de Est, care l-a "înlocuit" pe fratele Mihaly Boyte, OFM, și miniștrii locali (responsabilii) ai fraternităților franciscane seculare.

Capitulul a început cu celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de fr. Leon Budău, custodele Fraților Capucini, după care a urmat prezentarea președinției și a delegaților, prezentarea ordinii de zi. Prima zi s-a încheiat cu o meditație (două grupuri lingvistice).

A doua zi a început cu celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de fr. Erik Urbán, după care au urmat prezentarea și votarea propunerilor de modificare a Statutului Național al OFS, prezentarea raportului consiliului și al ministrului național și prezentarea candidaților pentru viitorul consiliu. Ziua s-a încheiat cu o meditație (două grupuri lingvistice).

După două zile de reflecții, împărtășiri și discuții, în ziua de 26 martie 2022, călăuziți de Duhul Sfânt, participanții la capitulul electiv au ales membrii noului consiliu național: fr. Tibor-Szilárd Penu, ministru național (al doilea mandat); fr. Dan Slavu și sr. Celina Frâncu, vice-miniștri; sr. Maria Kardos, formator; fr. Victor Vacaru, secretar; sr. Cristina Slavu, trezorier; sr. Kinga Naphegyi, consilier internațional.

Mulțumind celor care au făcut parte din vechiul consiliu național, dorim fraților și surorilor din noul consiliu național mult har și multă disponibilitate în slujirea ce le-a fost încredințată de către fraternitățile locale asigurându-i de rugăciunea, susținerea și supunerea noastră frățească.

Dumnezeu să binecuvânteze Ordinul Franciscan Secular, fraternitățile franciscane din Romania și întreaga Biserică a lui Cristos.

Capitolul electiv s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de mulțumire și instalarea noului Consiliu Național ales. Liturghia a fost prezidată de fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial al Provinciei "Sfântul Iosif" din România.

Fr. Dan Slavu, vice-ministru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-26 martie: Luncani: Capitul național electiv pentru Ordinul Franciscan Secular din România


 

lecturi: 746.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat