Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Misiuni populare

În perioada 23-27 martie 2022, în Parohia "Coborârea Sfântului Duh" din Barați au avut loc misiuni populare, cu tema: "Lupta vieții creștine". Predicile au fost ținute de pr. Adrian Gherghelucă, paroh de Bijghir și decan de Bacău-Est.

La Liturghia de deschidere, la care celebrant principal a fost pr. Damian-Gheorghe Patrașcu, OFMConv., ministru provincial al fraților franciscani din Romania, părintele predicator le-a amintit credincioșilor că viața este o luptă, iar cerul se câștigă cu trudă și că fiecare zi este o alegere liberă între bine și rău.

La următoarele predici, pe lângă tema generală, părintele predicator, într-o formă ce stârnea adesea zâmbete, a atins mai multe subiecte actuale, cum ar fi: bucuria de a fi creștin, importanța cinstirii Sfintei Fecioare Maria, ca mamă și ocrotitoare, valoarea jertfei Sfintei Liturghii și primirea frecventă a Sfintei Împărtășanii, medicament al nemuririi și antidot în fața atacurilor Celui Rău.

De amintit este faptul că, în perioada misiunilor populare, celebrările liturgice au avut loc doar seara, pentru a favoriza o prezență mai numeroasă a celor care merg la serviciu, precum și a copiilor și a tinerilor care, în decursul zilei, frecventează școala. De asemenea, în fiecare seară, în alternanță, credincioșii prezenți au participat la Calea sfintei cruci, adorația euharistică și ora de rugăciune mariană.

Zilele binecuvântate ale misiunilor populare de la Barați au culminat cu Sfânta Liturghie de încheiere, prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, însoțit de pr. Benone Lucaci, decan de Bacău centru, și de alți preoți. La sfârșitul celebrării sfinte, episcopul i-a felicitat pe părintele paroh, Andrei Cocianga, și pe credincioșii prezenți, pentru organizarea acestor misiuni și pentru mărturia frumoasă de credință pe care o dau cu toții în această parohie importantă a Diecezei de Iași.

La încheiere, comunitatea credincioșilor din această parohie, prin reprezentatul ei, părintele paroh, i-a mulțumit păstorului diecezei, pentru prezență și binecuvântare, părintelui decan și autorităților locale și tuturor celor prezenți pentru participare și, într-un mod deosebit, părintelui predicator pentru osteneală, oferindu-i ca amintire a acestor zile o icoană ce o reprezintă pe Fecioara Maria de la Barați.

Comunitatea din Barați

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-27 martie: Barați: Misiuni populare


 

lecturi: 1388.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat