Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Funeraliile părintelui Cazimir Cotolevici, CSE

Părintele Cazimir Cotolevici, decedat în seara zilei de 24 martie, la Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita, a fost înmormântat la Oituz, jud. Bacău, sâmbătă, 26 martie 2022, fiind condus pe ultimul drum de PS Iosif Păuleț, de 20 de preoți, numeroși credincioși din localitate și comunitățile unde părintele și-a desfășurat activitatea pastorală.

După o viață îndelungată trăită în slujirea lui Dumnezeu și a credincioșilor încredințați păstoririi sale, părintele răposat Cazimir Cotolevici din Congregației Sfintei Euharistii a fost condus pe ultimul drum la Biserica Romano-Catolică "Preasfânta Treime" din Oituz, jud. Bacău, unde a fost depus la ora 13.00.

Sfânta Liturghie de înmormântare a început la ora 15.00 și a fost celebrată de episcopul Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț. Alături de el s-au aflat mai mulți preoți care l-au cunoscut pe părintele, numeroși credincioși din diferite localități ale diecezei, dar și surorile din Congregația Inimii Neprihănite a Mariei din Odorheiu Secuiesc unde părintele a locuit în ultima parte a vieții până când și-a încheiat pelerinajul pământesc. O prețuire aleasă și mulțumire surorilor care l-au îngrijit.

În cadrul omiliei, părintele Iulian-Eugen Kropp a vorbit despre zelul preoțesc al părintelui Cazimir și râvna sa pentru mântuirea sufletelor încredințate în anii de păstorire.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, a mulțumit surorilor care l-au îngrijit și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se roage pentru sufletul părintelui.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui a fost depus în cimitirul din localitate.

Domnul Isus Cristos, mort și înviat pentru a noastră mântuire, să-l răsplătească pentru binele făcut în viață, pentru râvna și sârguința cu care a luptat pentru răspândirea evangheliei, pentru statornicia credinței și exemplul de trăire a credinței cu bucuria paradisului!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Pr. Anton Galațanu,
vicar parohial

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 martie: Oituz: Funeraliile părintelui Cazimir Cotolevici, CSE

* * *

A trecut la Domnul pr. Cazimir Cotolevici, CSE (24 martie)


 

lecturi: 1894.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat