Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Italia: Vizita pastorală a Preasfințitului Petru Sescu la Padova

Marți, 22 martie 2022, Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, a vizitat comunitatea românilor catolici din Padova și a prezidat Sfânta Liturghie de la ora 19.30, în Biserica "San Lazzaro".

Însoțit de pr. Mihai Budău, episcopul Petru a ajuns la Padova în cursul după-amiezii, a vizitat complexul Bazilicii "Sf. Anton", sub îndrumarea pr. Daniel Fechetă, OFMConv., directorul revistei "Mesagerul sfântului Anton", și s-a rugat la mormântul celui numit "sfântul minunilor".

A urmat o întrevedere cu pr. Emanuel Imbrea, responsabilul comunității de români catolici prezenți pe teritoriul Diecezei de Padova, precum și cu pr. Renzo Zecchin, parohul comunității italiene de la "San Lazzaro", căruia îi suntem recunoscători pentru disponibilitatea și deschiderea pe care o manifestă necontenit față de comunitatea noastră.

La ora 19.30, clopotele bisericii anunțau începerea Sfintei Liturghii. După salutul de bun venit exprimat în numele întregii comunității, pr. Emanuel a prezentat un scurt istoric al comunității din Padova, amintind, printre altele, și de celelalte vizite pastorale efectuate de episcopii veniți din țară: actualul arhiepiscop mitropolit de București, ÎPS Aurel Percă (9 noiembrie 2003; 1 mai 2005; 8 iunie 2008; 7 noiembrie 2010; 25 octombrie 2014; 19 octombrie 2019), PS Anton Coșa (13 mai 2007) și PS Petru Gherghel (9 ianuarie 2011; 11 martie 2012; 1 martie 2015; 28 februarie 2016; 1 noiembrie 2018).

Transmițând salutul PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, PS Petru Sescu și-a manifestat bucuria de a fi în mijlocul românilor din Padova și i-a felicitat pentru credința lor și pentru faptul că păstrează valorile primite de la străbuni.

În cuvântul de învățătură, pornind de la lecturile zilei (axate pe rugăciunea lui Azaria în mijlocul focului și pe parabola servitorului neîndurător), episcopul a subliniat, pe de o parte, importanța mărturiei de credință, iar pe de altă parte, pe cea a iertării, ca o condiție esențială pentru a ne bucura, la rândul nostru, de milostivirea și iertarea lui Dumnezeu.

La finalul celebrării euharistice i-am mulțumit episcopului auxiliar de Iași pentru că ne-a vizitat, oferindu-i totodată un dar simbolic, ca semn al prețuirii de care se bucură, și asigurându-l de rugăciunea noastră. Au urmat fotografiile de grup pentru a imprima și mai bine această vizită în memoria noastră, precum și împărțirea unor amintiri pe care Preasfințitul le-a oferit celor prezenți la acest eveniment.

Îi mulțumim episcopului auxiliar Petru Sescu pentru că a vizitat comunitatea din Padova și îl așteptăm și cu alte ocazii în orașul Sfântului Anton.

Pr. Emanuel Imbrea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 martie: Italia: Vizita pastorală a Preasfințitului Petru Sescu la Padova


 

lecturi: 1044.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat