Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Italia: Vizita Preasfințitului Petru Sescu la Cremona

Luni, 21 martie 2022, Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, a vizitat comunitatea românilor catolici din Cremona, însoțit fiind de părintele Iulian Herciu, responsabilul comunității din Torino.

Vizita a fost anunțată din timp și în felul acesta, chiar dacă a fost în timpul săptămânii, membrii comunității au făcut în așa fel încât să poată participa la celebrare care a fost trăită ca o sărbătoare.

Luni seara, cu câteva minute înainte de începerea celebrării, Preasfințitul a fost primit în fața bisericii de membrii comunității, mulți îmbrăcați în costume populare, cu tradiționalul colac și sare.

După salutul de bun venit exprimat în numele întregii comunității de către părintele Anton Jicmon, asistentul spiritual al comunității, Preasfințitul a binecuvântat pe cei prezenți și i-a stropit cu apă sfințită, după care ne-am îndreptat cu toții către altarul de jertfă și sacristie, unde episcopul a fost salutat de parohul italian al bisericii, părintele Irvano Maglia, și de un colaborator de al său, părintele Mario Binotto.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele Anton a prezentat un scurt istoric al comunității din Cremona și a amintit de ultima celebrare cu episcopul Diecezei de Iași, care a avut loc în urmă cu 15 ani. Preasfințitul Petru, transmițând și salutul Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași, și-a manifestat bucuria de a fi în mijlocul nostru și i-a felicitat pe cei prezenți pentru credința lor, pentru costumele populare pe care le-au îmbrăcat și pentru faptul că țin la valorile pe care le-au primit de la părinții lor, chiar dacă sunt departe de ei și de țară.

În cadrul Sfintei Liturghii, pornind de la lecturile zilei, care vorbeau despre vindecarea lui Naaman sirianul și despre discursul lui Isus în sinagoga din Nazaret, Preasfințitul le-a vorbit celor prezenți despre importanța credinței care alimentează speranța și poate să ducă și la vindecare, despre păcat care este lepra de care trebuie să fim vindecați și noi, și despre libertatea de a-l accepta pe Isus sau de a-l refuza ca locuitorii din Nazaret.

A urmat apoi procesiunea cu darurile, de la ofertoriu, și rugăciunea credincioșilor la care ne-am rugat și pentru pace în Ucraina.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, i-am mulțumit Preasfințitului pentru vizită, pentru cuvântul de învățătură și i-am cântat un călduros Mulți ani, gândindu-ne la faptul că peste câteva zile împlinește anii. Au urmat mulțumirea din partea Preasfințitului, fotografiile de grup, fotografiile cu cei care au dorit să aibă o amintire de la această vizită și împărțirea unor amintiri pe care Preasfințitul le-a dat tuturor celor prezenți.

Mulțumim și pe această cale Preasfințitului Petru și îl așteptăm și cu alte ocazii!

Pr. Anton Jicmon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 martie: Italia: Vizita Preasfințitului Petru Sescu la Cremona


 

lecturi: 785.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat