Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping Moldova: Invitație la Calea crucii pe dealul Ciciola

Voluntarilor din asociațiile și congregațiile Diecezei de Iași Kolping Moldova le propune și îi invită să se unească la inițiativa pe care o organizează sâmbătă, 9 aprilie 2022: Calea Crucii - Pentru o Biserică Sinodală. Ca în fiecare an se va porni la ora 10.00 din curtea Bisericii "Sfântul Mihail" din Valea Mare, com. Faraoani, județul Bacău.

Conduși de exemplul Mântuitorului, profilați de învățătura Fericitului Kolping, provocați de implicarea lui Simon din Cirene și a Veronicăi cea pioasă, vrem și noi, împreună, să facem viu acel îndemn emblematic al Sfântului Paul: "Să nu obosim în a face binele, căci la timpul potrivit vom secera, dacă nu vom deveni leneși! Așadar, acum, cât avem timp, să facem bine tuturor" (Gal 6,9-10a).

Asociația noastră vă propune și vă invită să ne rugăm Calea crucii pentru o Biserică sinodală și să participăm pe data de 9 aprilie la tradiționala Cale a crucii pe dealul Ciciola, din Valea Mare (BC).

Pentru deschiderea, bunăvoința, implicarea și susținerea în reușita acestei inițiative, mulțumim anticipat tuturor membrilor din asociații și asistenților spirituali, tuturor colaboratorilor și voluntarilor, precum și tuturor binefăcătorilor știuți și neștiuți.

"Apostolul Paul evocă imaginea semănatului și a seceratului, atât de îndrăgită de Isus (cf. Mt 13). Sfântul Paul ne vorbește despre un "kairós": un timp propice pentru semănat binele în vederea unui secerat. Ce este pentru noi acest timp favorabil? Cu siguranță este Postul Mare, dar este și toată existența pământească, pentru care Postul Mare este într-un fel o imagine. În viața noastră prea des prevalează lăcomia și mândria, dorința de a avea, de a acumula și de a consuma, așa cum arată omul nechibzuit din parabola evanghelică, omul care considera viața sa sigură și fericită datorită marii recolte adunate în hambarele sale (cf. Lc 12,16-21). Postul Mare ne invită la convertire, la schimbarea mentalității, așa încât viața să aibă adevărul și frumusețea sa nu atât în a avea cât mai ales în a dărui, nu atât în a aduna cât mai ales în a semăna binele și în a împărtăși" (Mesajul pentru Postul Mare 2022, Papa Francisc).

Pr. Ștefan Ciubotaru,
Praeses

*

"Este o adevărată provocare de a integra spiritul creștinismului în viața reală a societății" (Fer. Adolph Kolping, 1813-1865)


 

lecturi: 846.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat