Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Italia: Vizita episcopului Petru Sescu la Verona

Comunitatea românilor catolici din Verona (Italia) a avut bucuria de a primi vizita episcopului auxiliar de Iași, PS Petru Sescu, însoțit de părintele Mihai Budău, vineri, 18 martie 2022. Biserica "San Pio X" a răsunat de cântec și rugăciune, emoție și bucurie, avându-l în mijlocul nostru pe Preasfințitul, care a prezidat Calea sfintei cruci.

La sfârșitul celebrării, părintele Cristian Burcă, parohul comunității noastre, în numele tuturor celor prezenți, i-a mulțumit Preasfințitului pentru grija pe care ne-o poartă, pentru rugăciune și mai ales pentru că și-a făcut timp să ne viziteze și să implore pentru toți binecuvântarea divină.

Postul Mare e timpul în care noi, creștinii, interiorizăm și trăim viața creștină cu o mai mare atenție, acordăm un timp special pocăinței, rugăciunii și carității.

Preasfințitul a atins inima noastră atunci când a punctat că depărtarea de țară, jertfa pe care o facem pentru familiile noastre, ne unește și mai mult cu suferința lui Isus Cristos. Ne-a amintit cât de important este să ne rugăm și să medităm Calea sfintei cruci, afirmând că păcatul nostru este iertat prin jertfa lui Cristos, iar atunci când privim Crucea vedem iubirea nemărginită a lui Dumnezeu față de fiecare dintre noi.

Important e ca astăzi să dăm mărturie prin gesturi concrete de iubire față de aproapele, fiind alături de cei în suferință, mai ales față de cei care fug din calea războiului și au nevoie de ajutorul și susținerea noastră. Să-i purtăm în rugăciunile și să fim conștienți de milostivirea lui Dumnezeu care nu-i părăsește niciodată pe cei în suferință și grea încercare, ne-a îndemnat pe toți Excelența Sa.

Preasfințite, vocea caldă și duioasă a rămas în inima noastră și, cu siguranță, vă vom însoți prin rugăciune în minunatul drum ce Isus vi l-a pregătit. E foarte important pentru noi, cei ce locuim departe de casa și de locurile natale, să simțim afecțiunea spirituală prin prezența Excelenței Voastre în comunitatea noastră, conștientizând că familia creștină nu are granițe, iar vocea originalității noastre e prezentă și aici, la Verona.

Ioana Tereza Dancă

* * *

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe pagina de Facebook "Comunitatea catolică română Verona".


 

lecturi: 1435.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat