Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: Solidaritatea pentru Ucraina continuă, cu al patrulea transport de ajutoare

Asociația Kolping din Oituz a pregătit transportul cu numărul 4 pentru ajutorarea situației din Ucraina, iar în ziua de 18 martie 2022 am plecat din nou de la Oituz spre Cernăuți. În două microbuze am pregătit: alimente neperisabile, medicamente, saci de dormit, alimente pentru copii, produse de prim ajutor, haine, materiale pentru confecționarea truselor de prim ajutor individuale și 200 metri pătrați de năvod pentru confecționarea plaselor de camuflaj.

La acest transport au participat și trei preoți: pr. Ștefan Godri, praeses Kolping România și Kolping Europa, pr. Ștefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova și pr. Felician Tiba, responsabil cu oficiul familiilor din Dieceza de Iași. Ei au fost prezenți pentru a încuraja și a oferi binecuvântare celor care sunt speriați și greu încercați de efectele războiului.

Am plecat de la Oituz spre Ucraina cu toată speranța, rugăciunea și sprijinul prietenilor și donatorilor din România, dar și cu încrederea că va fi bine, va fi pace.

După ce am descărcat microbuzele la Centrul Kolping din Cernăuți, am participat împreună cu voluntarii la o Sfântă Liturghie în biserica locală. De acolo am vizitat școala din localitate care a fost transformată în ateliere de lucru pentru sprijinirea celor din prima linie. Preoții au binecuvântat munca voluntarilor din cantina socială în care se pregătesc zilnic 450 de porții pentru refugiați și pentru săraci.

Părintele Ștefan Godri, praeses Kolping Europa, împreună cu Vasyl Savka din Cernăuți, care este președinte Kolping Europa, au transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care sprijină prin donații și prin rugăciune oamenii care suferă din cauza războiului.

Mulțumim tuturor celor care au ajutat ca și acest transport să fie posibil: Kolping Internațional, Kolping România, Firma Tornator din Oituz, Colegiul medicilor din Bacău, Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, Frații Capucini din Onești, Comunitatea și Asociația Kolping din Ploscuțeni, jud. Vrancea, persoanele fizice din Oituz care au ajutat cu ce au putut acest transport.

Nu ne vom opri aici, vom pregăti împreună și următoarele transporturi și neobosiți vom fi prezenți acolo unde oamenii din Ucraina suferă.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 martie: Kolping: Solidaritatea pentru Ucraina continuă, cu al patrulea transport de ajutoare


 

lecturi: 463.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat