Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

ITRC Iași: Invitație la hram și la instituirea de lectori și acoliți

Sâmbătă, 19 martie 2022, la ora 11.00, PS Iosif Păuleț va prezida Liturghia pontificală în capela Seminarului Mare Diecezan din Iași cu ocazia hramului Seminarului, Sfântul Iosif, patronul Bisericii Universale. Cu această ocazie vor fi conferite și slujirile de lectori și acoliți seminariștilor din anul IV, respectiv anul V. Sunt invitați să participe preoții și credincioșii din Iași, precum și rudele seminariștilor. Liturghia va fi transmisă în direct de postul de radio ERCIS FM.

Printre multele și coloratele flori de primăvară ale lunii martie strălucește în aura sfințeniei crinul Sfântului Iosif, soțul Preasfintei Fecioare Maria, sărbătorit în ziua de 19 martie. Această zi este sărbătoarea cerului, când Dumnezeu Tatăl privește cu iubire la tatăl purtător de grijă a lui Isus Cristos și soțul maicii sale; este sărbătoarea Bisericii, atât universale, cât și locale, dar este și sărbătoarea Seminarului Mare Diecezan din Iași, care îl are pe Sfântul Iosif ca patron și ocrotitor.

Sfântul Iosif ne este protector, dar și model. Privim la el și căutăm să-l slujim pe Dumnezeu așa cum a făcut-o el, cu o inimă curată, umilă și săracă. Între multele modalități de slujire se numără și slujirile lectoratului și acolitatului. Sfântul Iosif a fost cel care l-a ținut în brațele sale pe Cuvântul Întrupat, purtându-l ca pe un ostensor viu în mijlocul oamenilor. Urmând pilda lui, seminariștii anilor IV și V vor fi instituiți lectori, respectiv acoliți, pentru a-l purta mai departe pe Cristos în lume, proclamând cuvântul său și oferind trupul său euharistic oamenilor de astăzi.

Vă așteptăm cu drag să luați parte la celebrarea hramului Seminarului, precum și la bucuria seminariștilor care vor fi instituiți lectori sau acoliți.

Ciprian Fechetă


 

lecturi: 801.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat