Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Misiuni populare

În perioada 3-6 martie 2022 au avut loc misiuni populare în Parohia "Schimbarea la Față a lui Isus" din Târgu Ocna, în cadrul cărora părintele predicator Petru-Sebastian Tamaș a presărat în sufletele credincioșilor cuvinte pline de har și înțelepciune.

Timpul Postului Mare este un timp sfânt de pregătire pentru Sărbătoarea Învierii. De aceea, părintele paroh Ciprian Bulai a hotărât ca la începutul acestui drum de 40 de zile pașii credincioșilor să fie călăuziți de aceste zile de misiuni.

Părintele predicator a împărțit predicile astfel încât, începând de la Biserica din cer, să coboare în Biserica din societatea în care conviețuim, să continue în Biserica din familiile noastre și, în ultima zi, să se oprească în Biserica pământească, de piatră, unde suntem împreună.

"Nu au dușmanii ură, câtă iubire le poate oferi Dumnezeu" - cuvinte ce au ghidat inimile persoanelor prezente încă din primele zile. Făcând referire și la timpurile neliniștite în care ne aflăm, părintele a subliniat că trebuie să ne încredem doar în Dumnezeu și să îi iubim pe cei care ne fac rău, căci nu au ei răutate câtă iubire le putem oferi noi.

De asemenea, părintele a vorbit despre suferință. A explicat cum fiecare persoană experimentează realitatea durerii, însă aceasta nu știe ce planuri are Dumnezeu cu ea, el nu vrea niciodată răul. În toate încercările și necazurile pe care le avem trebuie să găsim partea bună, frumosul din urât. Însă cel mai bine acest lucru a fost înțeles prin exemplul lui Cristos care a murit și a învins orice suferință pentru ca noi să fim mântuiți. Părintele predicator ne-a îndemnat să nu ne învârtim în jurul celor patru zei care nu ne aduc fericirea: bogăția, puterea, onoarea și plăcerea, ci să fim fericiți prin umilință și dăruind iubire celor din jurul nostru.

Sfânta Liturghie de încheiere a sfintelor misiuni a fost prezidată de PS Petru Sescu care și-a exprimat bucuria de a fi prezent în mijlocul comunității din Târgu Ocna. În încheiere, părintele paroh Ciprian Bulai i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru iubirea milostivă pe care a revărsat-o în aceste zile asupra credincioșilor din parohia ce îi este încredințată și părintelui Petru-Sebastian Tamaș pentru clipele unice pe care le-a oferit comunității.

Parohia Târgu Ocna

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-6 martie: Târgu Ocna: Misiuni populare


 

lecturi: 1138.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat