Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Iosif Păuleț: Colectă specială pentru Ucraina în Dieceza de Iași

Răspunzând îndemnului Sfântului Părinte, în toate diecezele și eparhiile catolice din România se va organiza în luna martie 2022 o colectă specială pentru Ucraina. În Dieceza de Iași, așa cum a fost comunicat preoților care slujesc în parohiile Diecezei de Iași printr-o scrisoare circulară, din 4 martie 2022, această colectă va fi organizată în ziua de 13 martie 2022, în Duminica a II-a din Postul Mare, în toate parohiile și capelele publice sau semi-publice.

Redăm textul integral al acestei scrisori:

Către toți preoții care slujesc în parohiile Diecezei de Iași

Dragi confrați,

Pe măsură ce situația din Ucraina degenerează din ce în ce mai mult, ne simțim tot mai preocupați de suferința atâtor oameni nevinovați, condamnați să suporte consecințele unui război pe care nu l-au așteptat și nu l-au dorit.

În spirit de credință, încurajați de Sfântul Părinte Papa Francisc, ne-am arătat și continuăm să ne arătăm solidaritatea față de poporul ucrainean prin compasiune, rugăciune și post. De asemenea, Centrul Diecezan Caritas Iași, în colaborare cu diferite parohii, congregații sau asociații caritative, a inițiat mai multe proiecte concrete de ajutorare a refugiaților care ajung în țara noastră din Ucraina.

La propunerea președintelui Confederației Caritas România, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit și președinte al Conferinței Episcopilor din România, în luna martie a anului curent, se va organiza o colectă specială pentru Ucraina în toate diecezele și eparhiile catolice din România.

Dorim să răspundem și noi acestui apel și să ne arătăm generozitatea și solidaritatea față de cei care suferă, prin colecta care va fi organizată în toate parohiile și capelele publice sau semi-publice din Dieceza de Iași, pe 13 martie 2022, în Duminica a II-a din Postul Mare. Îi rugăm pe părinții parohi și pe responsabilii capelelor în care se celebrează Sfânta Liturghie cu participarea credincioșilor să trimită sumele adunate în contul Episcopiei Romano-Catolice Iași: RO78RNCB0175033592360005 (cu mențiunea "colectă Ucraina"), pentru a putea fi centralizate și transmise mai departe.

Deoarece în Duminica a II-a din Postul Mare era organizată în fiecare an colecta pentru Caritas (în vederea susținerii serviciului de îngrijire la domiciliu), aceasta se va transfera anul acesta pe 3 aprilie, în Duminica a V-a din Postul Mare.

Având speranța că generozitatea noastră și a credincioșilor va reuși să aducă o rază de lumină și de speranță celor greu încercați din cauza războiului, vă invit pe toți să continuăm rugăciunile noastre pentru pace în Ucraina și în lumea întreagă.

Scrisoarea circulară, datată 4 martie 2022, este semnată "uniți în rugăciune" de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, și PS Petru Sescu, episcop auxiliar.


 

lecturi: 1338.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat