Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Comemorarea morții Fericitului Ieremia

Comemorarea trecerii la Domnul a Fericitului Ieremia Valahul (1556-1625), călugăr franciscan capucin, a fost pregătită de un triduum de celebrări în perioada 2-4 martie 2022, ținut în sanctuarul diecezan din Onești. În aceste zile, Liturghiile de seară din biserica inferioară a sanctuarului au fost dedicate fericitului frate capucin, având predici specifice, ținute de părintele Octavian Vacaru, și devoțiuni către Fericitul Ieremia.

Comemorarea a culminat sâmbătă, 5 martie 2022, cu Liturghia solemnă de la ora 10.30, prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași. Celebrarea s-a deschis cu oferirea uleiului pentru lampa votivă, a cărei lumină arde continuu la căpătâiul raclei Fericitului Ieremia. Anul acesta, uleiul a fost dăruit de comunitatea din Tărâța, reprezentată de părintele Alin-Benone Conțu, parohul comunității, și de mai mulți credincioși din această parohie. Predica comemorativă a fost ținută de părintele Octavian Vacaru, OFMCap.

PS Petru Sescu a precizat la această Liturghie că sanctuarul Fericitului Ieremia este un important loc de pelerinaj, pe care l-a vizitat și în calitate de paroh cu credincioșii săi. De asemenea, i-a invitat pe toți cei prezenți la rugăciune pentru pace în Ucraina și pentru a fi susținut de bunul Dumnezeu în noua misiune de episcop auxiliar al diecezei.

La Liturghia solemnă, pe lângă pelerinii din parohiile vecine, a participat și un grup de pelerini din Parohia Târgu Frumos, însoțiți de parohul lor, părintele Alois Moraru.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Ciprian Vacaru, rectorul sanctuarului, a adus mulțumiri episcopului auxiliar de Iași, preoților care au concelebrat, corului și tuturor credincioșilor veniți din Onești și din alte localități.

Fr. Lucian Dămoc, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 martie: Onești: Comemorarea morții Fericitului Ieremia


 

lecturi: 730.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat