Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnirea lunară de rugăciune pentru preoții din zona Iași

Joi, 3 martie, ora 12.00, a avut loc în Catedrala Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" ora lunară de rugăciune pentru preoții din zona Iași. Momentul de rugăciune a fost condus de preoții din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași.

Fiind la începutul Postului Mare, un timp forte pentru convertire și pentru pocăință, momentul de rugăciune a cuprins devoțiunea Căii sfintei cruci și recitarea Orei medii. Calea sfintei Cruci a fost puțin mai deosebită, fiind o sinteză din cartea lui Gary Jansen, Din stațiunea în stațiune. O călătorie ignațiană pe Calea sfintei Cruci. Aceasta se inspiră din rugăciunea Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea care, în 1991, a propus o nouă colecție de stațiuni, bazate în exclusivitate pe textele Noului Testament, diferite de cel tradiționale.

Preoția și drumul crucii sunt inseparabile. Înainte de a parcurge această "cale" Isus Cristos a înființat sacramentul Preoției, legându‑l în tainic de pătimirea, moartea și învierea sa. Preotul este chemat nu doar să vestească, ci să celebreze și să trăiască el însuși misterul pascal al lui Isus Cristos din care se naște și se hrănește vocația sa la preoție. Preoții din zona Iași, adunați împreună cu episcopul lor la picioarele Crucii, au reînnoit în felul acesta angajamentul lor, la început de Post Mare, să pătrundă cu inima și cu mintea acest mister la care au fost făcuți părtași prin preoția lor.

Ora de rugăciune s-a încheiat cu recitarea Orei medii și cu salutul Excelenței Sale episcopul Iosif, însoțit la această rugăciune de episcopul auxiliar Petru Sescu și de episcopul emerit Petru Gherghel. Episcopul diecezei a reamintit de importanța unor astfel de momente de rugăciune comunitară pentru preoți, momente care ne întăresc în vocație și în misiune. De asemenea, a mulțumit pr. Daniel Iacobuț, paroh și decan de Iași, precum și colaboratorilor săi, pr. Gabriel Păuleț și pr. Eduard David, pentru organizarea acestui moment și a reînnoit față de toți cei prezenți rugămintea de a nu înceta să se roage pentru pace în lume, dar mai ales în Ucraina.

Pr. Eduard-Cristian David


 

lecturi: 880.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat