Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Angelus TV și JRS Romania lansează campania media "Adoptă un refugiat!"

Mai multă vizibilitate pentru structurile care ajută refugiați

În fața crizei refugiaților din Ucraina, Angelus TV, postul catolic de televiziune din România, în parteneriat cu JRS Romania (Jesuit Refugee Service), ONG specializat în suport acordat refugiaților, și cu sprijinul Arhidiecezei Romano-Catolice de București, demarează o campanie media comună de sensibilizare, pentru creșterea vizibilității eforturilor din teren ale diecezelor și eparhiilor, ale organizațiilor și asociațiilor care se ocupă de ajutorarea în orice formă a refugiaților.

Prin toate canalele sale de comunicare, Angelus TV dorește să aducă în prim-plan eforturile din teren ale structurilor diecezelor și eparhiilor, ale organizațiilor și asociațiilor, astfel încât inițiativele de întrajutorare să fie cunoscute mai ales de publicul catolic din țară și din străinătate, dar și de publicul larg, să câștige un plus de vizibilitate și să conecteze organizatorii cu potențialii donatori și voluntari, mai ales în prima etapă, în care urgența acțiunilor necesită o mobilizare rapidă. Angelus TV emite atât pe cablu, în rețeaua DIGI, la nivel național, cât și pe internet, la adresa angelustv.ro, având ca instrument adițional de promovare pagina de Facebook Angelus TV Romania.

Modalități de implicare din partea dumneavoastră:

1. Contact media: Vă rugăm să includeți adresa ajuta@angelustv.ro în lista dumneavoastră de presă și să ne trimiteți, de acum încolo, toate comunicatele de presă și informările dvs. De asemenea, vă rugăm să ne scrieți tot la ajuta@angelustv.ro și să ne oferiți datele de contact, precum și adresa paginii de social media a structurii dumneavoastră;

2. Angelus TV vă invită să vorbiți în emisiunile sale despre eforturile dumneavoastră din teren. În această perioadă în care fake news este un pericol real, pentru ca oamenii să doneze sau să contribuie cu încredere, ei au nevoie să cunoască persoanele și organismele din spatele lor. Vă invităm călduros să participați fie fizic, fie online în emisiunile Angelus TV; echipa noastră de specialiști din studio vă va acorda tot sprijinul necesar;

3. Oferirea de conținut media: Vă rugăm să ne transmiteți materiale video cu acțiunile de pe teren, filmulețe promo de prezentare a structurii/asociației, dacă aveți deja disponibile; fotografii. Aceste materiale sunt deosebit de importante și constituie suport vizual atât pentru emisiunile în care veți participa, cât și pentru rubrica de știri "Actualitatea creștină" pe care Angelus TV o inițiază în premieră în aceste zile;

4. Informări concrete pentru donatori și voluntari: cont bancar în care se poate dona, necesități de donații (alimente, pături etc.) împreună cu persoana de contact și adresa unde se colectează donațiile etc. Dacă deja ați creat scurte filme promo sau suport vizual pentru social media cu informații despre donații sau voluntariat, vă rugăm să ni le transmiteți.

JRS România va oferi tuturor colaboratorilor cadrul legal de intervenție și susținere specifică, la cerere. Colaboratorii proiectului vor susține în mod direct refugiații, apelând la baza de date comună cu cei care se vor înscrie pentru a ajuta, în funcție de nevoi (cazare, alimente, transport, traduceri, produse sanitare, medicamente etc).

Până în prezent, acestei campanii media comune s-au alăturat: Serviciul Maltez, Acțiunea Catolică România, Caritas România, Regina Carmelului, Asociația Familiilor Numeroase, Asociația Familiilor Vladimir Ghika, Mănăstirea Sfânta Familie, Comunitatea Magnificat, Asociația Cercetașii Creștini Români - Grupul Sfântul Francisc din Râmnicu Vâlcea, FDP - Protagoniști în educație, FARA - împreună cu rețeaua lor de colaboratori.

Vă invităm să vă alăturați acestei campanii media, ca împreună să fim mai vizibili și mai eficienți în ajutorarea refugiaților!

Pentru mai multe informații, vă stăm la dispoziție la ajuta@angelustv.ro. Persoană de contact: Irina Granzulea, 0722.643.587 (072ANGELUS).

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 128 din 2 martie 2022, semnat de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureși, instituție cu următoarele date de contact: Str. G-ral Berthelot 19, sector 1, 010164-București; tel. 021.201.5411, 021.201.5400; e-mail: birouldepresa@arcb.ro; www.arcb.ro; fb.com/stiriARCB.

* * *

Puteți ajuta și imediat, donând în contul JRS: RO90 BRDE 450S V820 2534 4500, beneficiar: Asociația JRS România (Jesuit Refugee Service), detalii tranzacție: "Donație pentru refugiații ucraineni".

* * *

PS Iosif Păuleț: Scrisoarea circulară "Împreună pentru pace!" (25 februarie)

Caritas: Colectă destinată refugiaților din Ucraina


 

lecturi: 558.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat