Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Preoții din Decanatul de Roman uniți în rugăciune

În Biserica "Isus, Bunul Păstor" din Roman, luni, 28 februarie 2022, s-au reunit în rugăciune preoții din Decanatul de Roman. A avut loc "ora de rugăciune" pentru pace în Ucraina, pace în lume și între popoare.

După cântarea "Ce bine e când frații în Domnul se iubesc..." a avut loc expunerea Preasfântului Sacrament pentru adorație și prezentarea intențiilor rugăciunii pentru preoți și pentru pace.

A urmat Ora medie cântată și proclamarea Sfintei Evanghelii, urmând reflecția asupra vieții de slujire a preotului, prezentată de fr. Octavian Vacaru. Părintele a concluzionat: "Preoția - după gândirea plăcută și puternică a Sfântul Efrem - este în Biserică exact ca un zbor de vultur, care lasă pământul și se avântă cu curaj spre Dumnezeu. În ghearele lor puternice cei care au preoția duc la Dumnezeu lucrurile sfinte ale omenirii și le pun la picioarele tronului maiestății divine. De acolo aduc lucrurile sfinte ale lui Dumnezeu pentru sfințirea sufletelor care se vor apropria de cutremurătoarele taine, ale căror împărțitori sunt" (Monsabre). "Pentru a reface (a reînnoi) toate în Cristos prin intermediul apostolatului rugăciunii și al acțiunii pastorale ne trebuie un har divin și apostolul nu-l primește dacă nu este unit cu Isus Cristos. Numai atunci când am format pe Isus Cristos în noi vom putea să-l restituim cu ușurință familiei și societății" (Sfântul Pius X, Papă). Cât este de amar să repetăm și pentru noi cuvintele și plângerea Sfântului Bernard: "Azi avem multe canale în Biserică, dar puține rezervoare...!"

Invocațiile pentru pace în lume și între popoare au fost enunțate de pr. Albert Babiaș, capelan la Spitalul Municipal din Roman.

Primirea binecuvântării cu Preasfântul Sacrament și recitarea rugăciunii "Îngerul Domnului" au condus la încheierea orei de rugăciune. Urmând comuniunea agapei frățești!

*

Rugăciune pentru preoți

Dumnezeule bun și iubitor, îți mulțumim pentru preoții noștri. Prin intermediul lor experimentăm prezența ta în sfintele taine. Ajută-i, Doamne, să fie puternici pentru a-și împlini vocația! Aprinde în inimile lor dragostea pentru poporul tău! Dă-le înțelepciunea, înțelegerea și puterea de care au nevoie pentru a călca pe urmele lui Isus! Dă-le inspirația necesară pentru a ne conduce la Împărăția Ta! Pune în gura lor cuvintele potrivite pentru a răspândi Evanghelia! Oferă-le ocazia de a avea bucurii în slujirea lor! Ajută-i să devină instrumente ale harului divin! Îți cerem toate acestea prin Isus Cristos, care este viu și domnește ca Preot Veșnic. Amin.

Pr. Iacob Stolnicu


 

lecturi: 2256.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat