Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tweet al Papei Francisc în ucraineană și rusă: războiul este un faliment

de Benedetta Capelli

Imaginea lui Cristos pe cruce atinge inima. Papa Francisc o însoțește pe Twitter cu cuvinte puternice prezente deja în enciclica Fratelli tutti, documentul care vede în fraternitate cheia pentru a trăi în pace. Cuvinte care nu lasă indiferenți în aceste zile de violență și moarte.

Tweet-ul de pe account-ul @Pontifex este însoțit de hashtag-urile #PreghiamoInsieme și #Ucraina. Tocmai rugăciunea este ceea ce a cerut cu intensitate papa convocând pentru 2 martie 2022, Miercurea Cenușii, o zi de post și rugăciune pentru pace.

"Fiecare război lasă lumea mai rea de cum a găsit-o. Războiul este un faliment al politicii și al omenirii, o capitulare rușinoasă, o înfrângere în fața forțelor răului".

A face tot posibilul pentru pace

Într-un comunicat, secretariatul arhiepiscopului major, cu sediul din Roma, a relatat despre o convorbire telefonică petrecută ieri între Papa și Preafericirea Sa Șevciuc, arhiepiscop major de Kiev-Halyè al Bisericii greco-catolice ucrainene. Papa Francisc a cerut informații despre situația de la Kiev și din Ucraina în general și a exprimat voința de a face tot ceea ce este în posibilitățile sale. În colocviu a întrebat despre situația episcopilor și a preoților în teritoriile mai lovite de operațiunea militară rusă. Papa a mulțumit după aceea Bisericii greco-catolice ucrainene pentru apropierea sa de popor, pentru alegerea sa de a fi alături și pentru că au pus la dispoziție subsolurile catedralei din Kiev care au devenit un adevărat refugiu. În sfârșit, a asigura rugăciunea sa și a împărțit binecuvântarea pentru poporul ucrainean suferind.

Ieri dimineața, Papa Francisc a voit să manifeste, într-un colocviu de 30 de minute, îngrijorarea sa pentru războiul din Ucraina mergând personal în sediul ambasadei Federației Ruse pe lângă Sfântul Scaun, condusă de ambasadorul Alexander Avdeev.

(După Vatican News, 26 februarie 2022)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 614.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat