Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnire cu foștii logodnici din anul 2017

Sâmbătă, 19 februarie 2022, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian (NT) a avut loc întâlnirea cu foștii participanți la cursul pentru logodnici din anul 2017, la cinci de la căsătorie.

Totul a pornit de la un telefon și de la o invitație. La capătul opus era părintele Felician Tiba, coordonatorul cursurilor pentru logodnici la nivel de decanate, iar subiectul conversației au fost cei cinci ani de căsătorie pe care i-am împlinit sau îi vom împlini anul acesta.

E adevărat că nu e mult de la căsătoria noastră, dar, așa cum spunea părintele, în tumultul timpurilor pe care le trăim, două din perechile de tineri care s-au pregătit la căsătorie au trecut deja prin drama divorțului, o pereche a rupt logodna și nu s-a mai căsătorit, un procent de 80 % sunt în străinătate, rămânând să răspundă afirmativ doar un număr de treisprezece perechi de soți, unii cu doi copii, unii cu unul, iar alții avându-i încă în proiect.

Întâlnirea a fost una amicală, deschisă și plină de simpatie. Cu unii ne cunoșteam, cu alții ne-am văzut prima dată, dar cu toții ne-am simțit o mare familie de familii.

După conferința părintelui Felician și după intervenția doamnei Iuliana Petruț și a doamnei Eugenia Dămătăr, din echipa de formare de la cursuri, am avut bucuria de a pune la picioarele altarului, în cadrul Sfintei Liturghii, toate bucuriile și încercările primilor noștri cinci ani împreună.

"Isus, spunea părintele Felician la predică, s-a schimbat la față în prezența celor trei ucenici aleși special pentru acest moment tocmai pentru că ei urmau să aibă un aport aparte în grupul ucenicilor: Petru, purtătorul cheilor, Iacob, primul episcop de Ierusalim, iar Ioan, ucenicul iubit de Isus. Și voi ați fost aleși de Dumnezeu să fiți soți unul pentru celălalt. Fiecare dintre voi este purtător de un dar aparte, fiecare are personalitatea și specificul lui, ca bărbat și femeie, dar, asemenea ucenicilor, împreună sunteți chemați să-l mărturisiți pe Cristos, iubirea întrupată a Tatălui și prin iubirea voastră să continuați să-l păstrați în lume".

A urmat un prânz surpriză, cu un meniu special pregătit pentru întâlnirea noastră, cu accente mediteraneene, cu un fundal muzical romantic, iar la final cu un tort pe măsura sărbătorii noastre.

Filmul de la sfârșit a întregit frumusețea întâlnirii provocându-ne să ne luăm noi hotărâri, să reînnoim iubirea care ne-a unit, să învățăm și mai mult să ne slujim reciproc, iar la nevoie să ne sacrificăm unul pentru celălalt.

"Mulțumim din inimă", aceasta a fost la final replica spontană a tuturor. Mulțumim, Biserică locală de Iași că te preocupi pentru noi, episcopi, preoți, laici, echipă de la Oficiul pentru Pastorația Familiei, echipă de la Centrul "Gaudium et Spes", mulțumim Sfântă Familie de la Nazaret, că ne ești exemplu și binecuvântare!

Claudiu și Iuliana Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 februarie: Traian: Întâlnire cu foștii logodnici din anul 2017


 

lecturi: 1108.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat