Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus și sfințirea amvonului și a baptisteriului

Marți, 8 februarie 2022, comunitatea din Barticești și Familia Iubirii Milostive au avut bucuria de a o cinsti pe Maica Speranța a lui Isus, printr-o Liturghie pontificală prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, la ora 17.00, în cadrul căreia au fost sfințite noul amvon și noul baptister din biserica parohială.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele Fernando Manni a adresat un cuvânt de salut Preasfințitului Petru Sescu, părintelui Cristian Blăjuț, responsabil pentru Viața Consacrată, părintelui paroh Marius Sabău, preoților din jurul altarului, persoanelor consacrate și întregii comunități. În cuvântul de introducere, părintele Fernando ne-a îndemnat să ne arătăm recunoștința și mulțumirea față de bunul Dumnezeu pentru darul pe care ni l-a făcut în persoana acestei mari fericite. Maica Speranța a fost o femeie cu un caracter excepțional și cu virtuți deosebite, având o credință vie și o speranță neclintită. În toată viața ei și prin tot ceea ce a făcut ea l-a arătat oamenilor pe Dumnezeu ca fiind un Tată bun, îndurător și plin de milostivire.

Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost ținut de Preasfințitul Petru Sescu. Într-un mod frumos și pe înțelesul tuturor, Preasfințitul ne-a vorbit despre imaginile greșite pe care oamenii le pot avea și astăzi despre Dumnezeu, văzându-l fie ca pe un Dumnezeu îndepărtat și insensibil la nevoile lor, fie ca pe un partener de afaceri care trebuie să ne împlinească interesele imediat, fie ca pe un polițist care este mereu pregătit să ne sancționeze. Adevărata imagine pe care trebuie să o avem despre Dumnezeu, spunea Preasfințitul Petru, este cea pe care o găsim în Sfânta Scriptură. În toată Biblia, de la început până la sfârșit, ne este revelat că Dumnezeu este iubire. Dumnezeu l-a creat pe om din iubire și chiar și atunci când omul s-a îndepărtat, Dumnezeu a continuat să-l iubească și să-l caute.

În partea a doua a predicii, Preasfințitul, vorbind despre viața Fericitei Speranța a lui Isus, a evidențiat că aceasta a avut o inimă sensibilă și a știut să fie foarte apropiată de cei care sufereau, de cei săraci și lipsiți, fiind astfel un instrument în mâna Providenței.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Petru Sescu a sfințit noul amvon și noul baptister din biserică. Părintele paroh, Marius Sabău, i-a mulțumit Preasfințitului Petru pentru prima vizită în mijlocul comunității, pentru cuvântul de învățătură și frumoasa mărturie de credință oferită. De asemenea, le-a mulțumit și tuturor preoților din jurul altarului, surorilor din comunitatea Barticești pentru slujirea lor generoasă și mărturia lor de credință, părintelui Fernando Manni și Iosif Ghența, credincioșilor care fac parte din Asociația "Laicii Iubirii Milostive", corului și tuturor celor care s-au implicat în organizarea și în pregătirea acestei frumoase sărbători.

Familia Iubirii Milostive

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 februarie: Barticești: Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus și sfințirea amvonului și a baptisteriului


 

lecturi: 1819.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat