Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la concertul "Elegy of hope" la catedrală, în cadrul Classix Festival

În prima zi a celei de-a treia ediții a Classix Festival, Catedrala Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" va găzdui concertul "Elegy of hope" duminică, 13 februarie 2022, începând cu ora 19.30. Classix Festival se va desfășura la Iași în perioada 13-19 februarie 2022, reunind peste 60 de artiști internaționali din 13 țări.

Dragoș Cantea, Bjarne Magnus Jensen, Filip Papa, Daniel Auner, Barbara Auner, Nora Romanoff-Schwarzberg și Konstantin Zelenin vor interpreta în catedrală lucrări semnate Granados, Vasks, Rahmaninov, Enescu și Pärt.

"Interdisciplinaritatea pe care Classix Festival dorește să o ofere muzicii clasice va fi susținută vizual prin proiecții ilustrate pe cupola Catedralei, transformând astfel experiența obișnuită de concert într-una sincretică", afirmă organizatorii.

Programul concertului din catedrală este disponibil în secțiunea dedicată de pe site-ul Classix Festival https://classixfestival.ro/concerte/elegy-of-hope.

Concertul va fi difuzat live pe pagina de Facebook @classixFestival, fiind preluat și prin sistemul de transmisiuni video online al Episcopiei Romano-Catolice de Iași: pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) și pe canalul YouTube (www.youtube.com/ercisro), precum și la postul de radio ERCIS FM www.ercisfm.ro.

Accesul la concert se face conform reglementărilor în vigoare.

Classix Festival va include la Iași 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film. Mai multe detalii pe site-ul www.classixfestival.ro.

În cadrul ediției difuzate joi, 10 februarie 2022, a emisiunii "Dimineți împreună", realizată de Alexandra Măriuț la postul de radio ERCIS FM al Diecezei de Iași, invitată în studio a fost Patricia Butucel (director al Festivalului Classix), cu care a discutat despre această ediție a Classix Festival. Interviul poate fi ascultat pe pagina de facebook a postului de radio ERCIS FM: www.facebook.com/ercisfm.ro.

Ovidiu Bișog

* * *

ERCIS FM, "Dimineți împreună": Patricia Butucel, director al Festivalului Classix, invitată la emisiunea realizată de Alexandra Măriuț:

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Iași: Concertul "Uman și Divin", primul recital de pian într-o catedrală ieșeană, în cadrul Classix Festival (16 februarie 2020)

Iași: Invitație la concertul "Uman și Divin", primul recital de pian într-o catedrală ieșeană


 

lecturi: 736.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat