Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino: Duminica pescuirii minunate. Reluarea pregătirii pentru primirea sacramentului Mirului în sânul comunității românești

Cei aproape 140 de tineri din comunitatea catolicilor români din Torino care se pregătesc pentru primirea Mirului au reluat orele de cateheză în format fizic începând de duminică, 6 februarie 2022. În aceeași zi, fiind în Italia a 44-a Zi Națională pentru Viață, cu tema "A păzi fiecare viață", comunitatea catolicilor români a organizat o strângere de fonduri pentru Centrul de Ajutor dedicat Vieții "Sfânta Filoteia" din Torino.

Vacanța de iarnă a acestui an a fost un pic mai lungă ca de obicei: restricțiile legate de pandemia Covid-19 au amânat pregătirea tinerilor în prezență; acest lucru totuși nu a fost îndeajuns să împiedice continuarea pregătirii acasă, în mijlocul familiei sau online cu cateheții, prin câteva întâlniri virtuale.

În această duminică, 6 februarie 2022, părintele Iulian Herciu a amintit tinerilor importanța citirii și înțelegerii paginilor din Sfânta Scriptură ca pagini de revelație: în mod deosebit, evangheliștii, prin povestirea celor întâmplate, ne invită și pe noi, astăzi, să trăim aceeași experiență a lor. Nu trebuie să ne oprim la o lectură superficială și să căutăm veridicitatea faptului istoric în sine, ci trebuie să ne lăsăm conduși de Cuvântul lui Dumnezeu care, prin emoții, sentimente, ne duce către întâlnirea noastră personală cu Dumnezeu.

Părintele Iulian s-a oprit și asupra semnificației specifice a "pescuirii" și anume aceea de "a da viață": viața spirituală pe care Isus a dăruit-o apostolilor prin puterea Duhului Sfânt și pe care, la rândul nostru, o primim prin întâlnirea cu Dumnezeu în sfintele sacramente; întâlnire care ne poate transforma deoarece cu toții suntem invitați să devenim "pescari de oameni" punând în practică în primul rând iertarea pe care unul fiecare dintre noi o experimentează în sacramentul Spovezii și pe care și noi trebuie să o acordăm la rândul nostru, aproapelui.

Un rol important îl au părinții care prin exemplul personal, însoțind copiii la biserică, le dăruiesc și viața spirituală, nu doar cea naturală.

Ziua de 6 februarie a fost în Italia și a 44-a Zi Națională pentru Viață cu tema "A păzi fiecare viață". După îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc: "Fiecare viață trebuie păzită, mereu!", comunitatea noastră a răspuns apelului făcut de către Centrul de Ajutor dedicat Vieții "Sfânta Filoteia" din Torino printr-o strângere de fonduri: acest centru înființat în anul 2008 prin colaborarea Parohiei Ortodoxe Române "Sfânta Cruce" - Torino II cu Fundația "Movimento per la Vita" a sprijinit până acum 857 de mame aflate în situații dificile, ajutând la aducerea pe lume a 374 copii, dintre care unii salvați de la avort.

Cu bucurie și cu credință, cei aproape 140 de tineri care se pregătesc cu ajutorul cateheților: Simona, Loredana, Mihaela, Iuliana, Alessia, Valentina, Tania, Iuliana și Paul pentru a primi cel de-al treilea sacrament al inițierii și maturizării creștine trăiesc cu speranța că vor reuși să parcurgă cu bine acest drum al lor, așa cum spune și psalmistul: "Domnul va duce la bun sfârșit ceea ce a început pentru mine".

Tatiana Ghiurca


 

lecturi: 842.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat