Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping Moldova: Formarea tinerilor, o prioritate frumoasă

Formarea și încrederea în tineri este o prioritate pentru orice asociație care dorește să aibă viitor. În viața Asociației Kolping Moldova, tinerii au avut și au mereu un rol important. De aceea, în fiecare an, ne îngrijim să formăm noi tineri care să ducă mai departe idealurile și acțiunile asociației.

În weekendul 4-6 februarie 2022, la Oituz, a avut loc o întâlnire de formare pentru noi membri ai asociației. Întâlnirea a fost găzduită de Centrul Educational Kolping și a fost coordonată cu multă pricepere și entuziasm de Bogdan Hanganu ajutat de Ștefan Blănaru din Onești. La întâlnire au participat 23 de tineri din Oituz, dar și Sara și Mario, voluntari din Asociația Kolping Ploscuțeni, județul Vrancea.

Cu entuziasmul și curiozitatea caracteristice vârstei tinerii participanți au învățat despre voluntariat, munca în echipă, inițiativa într-o comunitate, curaj, încredere în propria părere și asumarea unei responsabilități.

Prin acumulare de experiențe în cadrul unei echipe de voluntari, împărtășind succese și învățând din eșecuri, poate crește un voluntar responsabil pentru asociația noastră și un cetățean onest pentru societate.

Dragi tineri participanți la această întâlnire, vă așteaptă un drum frumos, plin de bucurii și fapte bune care vă vor îmbogăți sufletul și vă vor șlefui personalitatea. Vă veți hrăni cu zâmbetul și bucuria copiilor, familiilor nevoiașe și persoanelor aflate în situații dificile, iar cel mai important lucru este că veți învăța să încurajați pe alții așa cum, prin această întâlnire de formare, și voi ați primit curaj pentru a porni pe acest drum al voluntariatului în cadrul Asociației Kolping.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-6 februarie: Kolping Moldova: Formarea tinerilor, o prioritate frumoasă


 

lecturi: 277.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat