Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

ERCIS FM: PS Iosif Păuleț - îndemn la rugăciuni pentru pace

În cadrul ediției difuzate miercuri, 26 ianuarie 2022, a emisiunii "Dimineți împreună", realizată de Alexandra Măriuț la postul de radio ERCIS FM al Diecezei de Iași, invitat în studio a fost PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iași, cu care a discutat despre Ziua de Rugăciune pentru Pace voită de Papa Francisc pentru această dată.

Păstorul Diecezei de Iași i-a îndemnat pe toți credincioșii din Dieceza de Iași, și nu numai, dar și pe toți oamenii de bunăvoință să îndrepte către Dumnezeu rugăciuni pentru pace. "Îi îndemn pe toți credincioșii din Dieceza de Iași, pe toți ascultătorii postului de radio ERCIS FM, indiferent că sunt catolici ori de altă confesiune sau religie, să se unească în rugăciune cu noi și, mai mult... pot transforma ziua într-o rugăciune continuă prin intenția bună... ca să fie pace în Ucraina, ca să fie pace în lumea întreagă", a spus episcopul Iosif. Interviul poate fi ascultat pe pagina de facebook a postului de radio ERCIS FM: www.facebook.com/ercisfm.ro.

La rugăciunea "Îngerul Domnului" de duminică, 23 ianuarie, în contextul tensiunilor de la granițele Ucrainei, Papa Francisc a cerut ca miercuri, 26 ianuarie, să fie o zi de rugăciune pentru pace: "Urmăresc cu preocupare creșterea tensiunilor care amenință să se dea o nouă lovitură păcii în Ucraina și pun în discuție siguranța în continentul european, cu repercusiuni și mai vaste. Fac un apel din inimă tuturor persoanelor de bunăvoință, pentru ca să înalțe rugăciuni către Dumnezeul atotputernic, pentru ca fiecare acțiune și inițiativă politică să fie mai mult în slujba fraternității umane, decât a intereselor de parte. Cel care urmărește propriile scopuri în dauna celorlalți, disprețuiește propria vocație de om, pentru că toți am fost creați frați. Pentru aceasta și cu preocupare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercurea următoare, 26 ianuarie, să fie o zi de rugăciune pentru pace".

La ora 12.00, ep. Iosif se va ruga Îngerul Domnului și Ora medie împreună cu ascultătorii ERCIS FM, concretizând invitația Papei Francisc de a ne ruga pentru pace în lume.

"Educația, munca și dialogul între generații: instrumente pentru edificarea unei păci durabile" a fost tema aleasă de Papa Francisc pentru cea de-a 55-a Zi Mondială a Păcii. Marcată anual pe 1 ianuarie, Ziua Mondială a Păcii a fost înființată de Sfântul Paul al VI-lea pe 8 decembrie 1967 și a fost marcată pentru prima dată de același pontif la încheierea Octavei Nașterii Domnului, "Principele Păcii", pe 1 ianuarie 1968, pentru a îndemna întreaga comunitate creștină și toți oamenii de bunăvoință la reflecție și rugăciune pentru pace. Inițiativa este însoțită, prin tradiție, de un mesaj special al papei, care poate fi citit aici: Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru celebrarea celei de-a 55-a Zile Mondiale a Păcii (1 ianuarie 2022).

Ovidiu Bișog

* * *

Înregistrarea interviului:

ERCIS FM: Îngerul Domnului și Ora Medie cu PS Iosif Păuleț pentru pace în lume:


 

lecturi: 672.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat