Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus vocațional pentru ministranți și adolescenți la Seminarul "Don Orione"

Comunitatea Seminarului "Don Orione" din Iași s-a bucurat în perioada 27-30 decembrie 2021 de prezența a 19 ministranți și adolescenți care s-au adunat câteva zile la campusul vocațional "Fii în pas cu Domnul", pentru a sta mai aproape de Isus, pentru a învăța lucruri noi despre ei înșiși și despre taina vocației într-un climat de prietenie și fraternitate.

Tema campusului, "Fii în pas cu Domnul", reflectă provocarea pe care preoții și seminariștii de la Seminarul "Don Orione" au dorit să o așeze în centrul acestei experiențe. Astfel, participanții au fost invitați să se lase călăuziți de mână Domnul, dar mai ales să aleagă să se așeze și să pășească pe urmele sale. Liturghiile zilnice, catehezele, momentele de formare și activitățile ludice au avut astfel menirea de a însufleți, dar mai ales de a reînnoi în fiecare dintre cei care au participat la campus bucuria și frumusețea de a-l urma și sluji pe Domnul în Biserica sa.

Modelul care i-a însoțit pe copii în aceste zile a fost Don Orione. În acest mod, băieții au descoperit atenția și docilitatea lui Don Orione la glasului Domnului, dăruirea și iubirea sa față de Biserică, de papa și de episcopul diecezan și, nu în ultimul rând, față de cei săraci și marginalizați, dar mai ales intuiția și zelul său în a încerca cu orice mijloc de a ține lumea simplă, poporul, aproape de Biserică și de a înflăcăra Biserica ca să nu obosească în a se strădui să ajungă și să mângâie inima tuturor celor încercați.

Vizita la catedrala romano-catolică din Iași a avut astfel o însemnătate aparte, întrucât a reprezentat un semn simplu, dar foarte semnificativ, că și astăzi urmașii lui Don Orione se străduiesc să ducă mai departe idealul lăsat lor de către acesta.

Îi mulțumim, așadar, Domnului pentru că ne-a oferit aceste zile de fraternitate și de har și îl rugăm să-i însoțească pe cei care au participat la acest campus, dar și pe toți cei care își doresc să pășească pe urmele sale cu harurile și binecuvântările de care au nevoie. Sfânta Fecioară Maria, Maica Divinei Providențe, să mijlocească și să îi țină pe toți pe calea Domnului.

Eduard Bereșoaie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-30 decembrie: Iași: Campus vocațional pentru ministranți și adolescenți la Seminarul "Don Orione"


 

lecturi: 1246.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat