Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesajul papei adresat participanților la întâlnirea europeană a tinerilor din Taizé

Artizani ai unității pentru o lume neliniștită

Publicăm în continuare mesajul - semnat de cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin - pe care Papa Francisc l-a trimis participanților la a 44-a Întâlnire europeană a tinerilor organizată de Comunitatea din Taizé.

Dragi prieteni,

Pandemia vă împiedică, încă o dată, să vă întâlniți la acest sfârșit de an pentru a XLIV-a Întâlnire europeană a tinerilor animată de Comunitatea din Taizé, așa cum era prevăzut. Va trebui să așteptați luna iulie pentru a merge la Torino și să trăiți în bucurie acest moment de fraternitate. Sfântul Părinte se roagă pentru acest scop, dar încă de acum se unește cu gândul și rugăciunea cu voi toți care sunteți prezenți online și vă transmite cele mai cordiale salutări ale sale.

Întâlnirea voastră are loc într-un moment în care neliniștile sunt numeroase. Mulți se întreabă: planeta noastră are un viitor? Ce responsabilități trebuie să ne asumăm pentru a-i asigura salvgardarea și a face pământul locuibil? În timp ce polarizările cresc, cum putem, conform temei voatre pentru anul viitor, "să devenim artizani ai unității"?

În loc de a ceda în fața pesimismului și de a evita aceste întrebări, ați decis să le luați de piept, să căutați împreună, să vă rugați, să vă puneți în ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu pentru a lăsa ca să lumineze situațiile umane mai complexe. Nu în zadar cartea Faptele Apostolilor precizează că în ziua de Rusalii discipolii "erau toți împreună" (2,1). Când suntem împreună, Duhul lui Dumnezeu suflă în mod deosebit. Cu Sinodul în desfășurare, Biserica Catolică încearcă, și ea, să devină mai disponibilă la lucrarea Duhului, invitându-i pe discipolii lui Cristos să descopere cât nevoie avem unii de alții.

Voi ați ales să nu vă abateți privirile voastre de la suferința umană și de la urgențele evidente ale momentului, ci să priviți aceste realități în încrederea care vă este dată de a participa la soluții. Pentru că, dacă nu lipsesc motivele de angoasă, este la fel de adevărat că Duhul lui Dumnezeu nu încetează să acționeze și să ridice creatori de fraternitate, de solidaritate, de unitate. Deschizându-vă la prezența lui Cristos înviat și lăsând ca să unească inimile voastre, vă pregătiți să fiți astfel.

Sfântul Părinte cere Duhului Sfânt să vă binecuvânteze pe voi, tineri catolici, ortodocși și protestanți, care vă uniți cu gândul și cu rugăciunea la Întâlnirea europeană și vă încredințează ocrotirii Fecioarei Maria. Fie ca să puteți continua să fiți pelerini ai încrederii acolo unde vă trimite Domnul!

(După L'Osservatore Romano, 30 decembrie 2021)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 242.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat