Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Hramul capelei Centrului "Gaudium et Spes" și inaugurarea "Sălii copiilor"

Duminică, 26 decembrie 2021, în sărbătoarea Sfintei Familii de la Nazaret, s-a celebrat primul hram al capelei Centrului "Gaudium et Spes", capela fiind închinată Sfintei Familii. Pe lângă pr. Felician Tiba, directorul centrului, a concelebrat pr. Eduard Patrașcu, parohul comunității din Traian (NT).

Evenimentul s-a deschis cu celebrarea Sfintei Liturghii de către pr. Felician, predicator fiind pr. Eduard Patrașcu, și le-a avut ca protagoniste pe cele nouă familii care și-au aniversat anii de căsătorie, ele asigurând corul și lecturile.

La predică familiile prezente au fost felicitate, nu doar pentru efortul de a fi prezente, ci și pentru că au răspuns chemării lui Dumnezeu la viața de familie. Părintele Eduard a amintit de una din cele mai mari minuni ale creației, după creația însăși, "femeia pe care Dumnezeu a adus-o și a oferit-o bărbatului", ceea ce a dus apoi la constituirea familiei.

După Liturghie a avut loc un moment sărbătoresc, cu o cină special gândită și oferită familiilor participante, în cadrul căreia s-au bucurat și de interpreta de folclor Andreea Romila și saxofonistul Ciprian Musteață.

La final fiecare din participanți a primit un suvenir din partea centrului, după care s-au întors acasă.

Marți, 28 decembrie, în sărbătoarea Pruncilor Nevinovați, a avut loc inaugurarea "Sălii copiilor sub șapte ani", o sală special amenajată pentru copiii familiilor care vor călca pragul centrului pentru diferitele activități de formare. Au participat mai mulți copii împreună cu părinții.

Momentul a început cu celebrarea Sfintei Liturghii de către pr. Felician Tiba, iar cântarea a fost asigurată de data aceasta de copiii înșiși, împreună cu părinții prezenți. A urmat apoi un prânz adaptat copiilor și răbdării lor, după care, fiecare din participanți a mers în "Sala copiilor" pentru "a se zbengui" până la epuizare.

Din motive obiective, înainte de încheierea propriu-zisă, a avut loc tragerea la sorți a obiectelor-cadou destinate tombolei, premiul cel mare, o mașină electrică, marca Mercedes Benz, Clasa A, a fost adjudecat de către o fetiță. Fiecare din copii, înainte de tragerea biletului câștigător, a încântat atmosfera cu un cântecel sau o poezie.

Cele două momente sunt parte din activitățile Centrului Diecezan "Gaudium et Spes" și vin în sprijinul familiei și al centrului.

Sfântă Familie de la Nazaret, patroana capelei centrului, binecuvântează centrul și toate familiile din dieceză și din întreaga lume!

Mihaela Olaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 și 28 decembrie: Traian: Hramul capelei Centrului "Gaudium et Spes" și inaugurarea "Sălii copiilor"


 

lecturi: 1323.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat