Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Pruncușorul Isus la bolnavii de la spitalul din Pădureni-Grajduri

În ziua de 26 decembrie 2021, prin bunăvoința conducerii medicale de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Pădureni-Grajduri și respectând normele sanitare, bolnavii din acest spital au fost vizitați de un grup restrâns de vincențieni din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, împreună cu Mons. Benone Farcaș, parohul comunității, și părintele Mihai Galațanu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Timpul pe care îl trăim a făcut ca să treacă o perioadă mare în care bolnavii nu au avut posibilitatea să participe la celebrarea Sfintei Liturghii și la primirea sfintelor sacramente. Vincențienii din comunitate împreună cu părintele Mihai Galațanu vizitează bolnavii lună de lună, atunci când condițiile sanitare ne permit, dar fără celebrarea Sfintei Liturghii.

Această vizită a fost așteptată cu multă nerăbdare, celebrarea a fost plină de emoții. Bolnavii au participat din toată inima, însoțiți la orgă de Daniel Duma au cântat împreună cu noi. Monseniorul Benone Farcaș în cuvântul de învățătură a pus accentul pe faptul că Pruncușorul Isus a venit în lume pentru toți oamenii, pentru cei de acasă și pentru cei de aici. Dumnezeu nu uită pe nimeni, el ne iubește la fel pe toți. Ne-a îndemnat să avem multă încredere în ceea ce ne oferă Domnul.

Vizita s-a încheiat prin oferirea unui pachet pentru fiecare bolnav. Cu ajutorul ofertei credincioșilor din comunitate, vincențienii s-au mobilizat și au reușit să facem 460 de pachete, pachete care au adus un strop de lumină în ochii bolnavilor.

Am plecat cu multă tristețe în suflet, dar și cu multă încredere că Dumnezeu este aproape de toți oamenii. Bolnavii au rămas cu speranța că nu-i vom uita și că vom reveni ca să le aducem puțină iubire.

Mulțumim din inimă părintelui Galațanu care a reușit să facă posibilă această celebrare, Monseniorului Farcaș care a adus un strop de speranță în inima bolnavilor, tinerilor care au ajutat la pachete și nu în ultimul rând vincențienilor care și-au oferit din timpul lor pentru a fi aproape de aceste persoane aflate în suferință fizică și sufletească.

Să trăim în speranță, Dumnezeu ne iubește și este aproape de noi.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 decembrie: Iași: Pruncușorul Isus la bolnavii de la spitalul din Pădureni-Grajduri


 

lecturi: 1060.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat