Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (BC): Liturghie de mulțumire cu PS Petru Sescu

În duminica a IV-a din Advent, 19 decembrie 2021, episcopul auxiliar de Iași, Preasfințitul Petru Sescu, însoțit de pr. Daniel-Nicu Butacu, a celebrat o Sfântă Liturghie în comunitatea "Sfântul Iosif Muncitorul" din Traian (județul Bacău), împreună cu pr. Marin Temea, paroh, și pr. Adrian Talaz, colaborator, celebrare la care a luat parte un număr mare de credincioși ai acestei comunități.

Imediat după consacrarea ca episcop auxiliar de Iași, i-am făcut invitație Preasfințitului Petru Sescu de a veni în această duminică la Traian pentru a celebra o Sfântă Liturghie și am fost întrebat cu ce motiv; instantaneu i-am răspuns că se împlinesc trei ani de la intrarea solemnă în biserica nouă.

Într-adevăr, în duminica a IV-a din Advent a anului 2018, la împlinirea a 50 de ani de la înființarea Parohiei "Sfântul Iosif Muncitorul" (decembrie 1968), am ținut neapărat cu eforturi financiare deosebite să facem posibilă intrarea în noua biserică. La acel eveniment, pe lângă preoții prezenți, celebrantul principal a fost Preasfințitul Petru Gherghel.

Recunosc că de data aceasta motivul principal al invitației pe care i-am făcut-o Preasfințitului Petru Sescu a fost de a ne cunoaște reciproc: păstorul trebuie să-și cunoască poporul, iar poporul să-și cunoască păstorul. Un alt motiv a fost un fel de preludiu la marea sărbătoare care se apropie, Crăciunul, exercițiu de așteptare și de întâlnire cu cel sosit.

Prezența Preasfințitului Sescu a avut un efect deosebit, deoarece în omilia pe care a ținut-o ne-a învățat care trebuie să fie atitudinea creștinului față de cel care vine la noi: umilință, ascultare, recunoștință și bucurie.

La sfârșitul Liturghiei, episcopul auxiliar a adus un omagiu deosebit preoților care au păstorit această comunitate, scoțând în evidență efortul pe care l-a făcut pr. Albert Lucaci, antecesorul meu, care a avut curajul și determinarea să înceapă construcția acestei biserici, în vârstă fiind și cu sănătatea șubredă. A adus felicitări tuturor credincioșilor pentru prezența la Liturghie, pentru contribuția financiară cu care susțin în continuare biserica noastră și contribuția operelor diecezane, a adus laude corului și coriștilor care au susținut cântările la această liturghie și de ce nu, preoților care păstoresc această comunitate în prezent.

La rândul nostru, i-am mulțumit pentru prezența în mijlocul nostru, l-am asigurat în continuare de comuniunea și rugăciunile pe care noi le oferim des pentru păstorii care sunt în fruntea diecezei noastre și am promis că porțile sunt deschise totdeauna pentru cei care vor să ne viziteze și să ne rugăm împreună în această biserică.

Crăciun fericit și binecuvântat tuturor!

Pr. Marin Temea
și pr. Adrian Talaz

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 decembrie: Traian (BC): Liturghie de mulțumire cu PS Petru Sescu


 

lecturi: 1655.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat