Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Bilanțul acțiunilor și activităților Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași din anul 2021

Luni, 20 decembrie 2021, în Sala Albastră a Centrului de Plasament "Sfântul Iosif" din Iași, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași a celebrat evenimentul de prezentare a realizărilor din anul 2021 și de exprimare a recunoștinței către toți angajații, voluntarii, colaboratorii și autoritățile publice locale.

S-au retrăit cu bucurie momentele anului 2021, un an propice pentru noi proiecte, un an bogat în activități, dar și în provocări diverse, mai ales în contextul pandemiei care lasă un profund sentiment de durere, suferință și neputință. Într-o atmosferă plină de emoții, am avut bucuria de a ne revedea cu toții, marea familie Caritas.

În cadrul evenimentului, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor pline de emoție ale pr. Iosif Iacob - directorul general al asociației noastre, care a scos în evidență cele mai importante realizări ale anului care se încheie: "Timpul e plin de nesiguranțe, dar iubirea ne face să ne îndeplinim misiunea, muncind pentru cei care nu au voce. La ei ajunge cine simte și cine stă în spatele acelei tăceri. Am reușit împreună anul acesta să fim în rândul fraților noștri în nevoi, deoarece binele este rod al colaborării cu alte entități și oameni de bine".

Revederea activităților, sintetizate în cadrul unor filmulețe, ne-a făcut pe toți să ne gândim că fără ajutorul bunului Dumnezeu, fără voluntarii, colaboratorii și mai ales fără spiritul de credință, multe din aceste acțiuni, îndreptate spre binele aproapelui nostru, poate nu s-ar fi înfăptuit.

De asemenea, evenimentul a fost marcat, acum, în pragul sărbătorii Nașterii Domnului, de prezența micilor colindători, copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" din Iași.

Recunoștința noastră merge acum, la sfârșitul anului, spre toți cei care ne-au ajutat să ne desfășurăm activitățile, în special spre partenerii din țară și din străinătate, finanțatori, angajați, voluntari, preoții diecezei, voluntari și alți oameni de bine. Toate acțiunile nu ar fi fost posibile fără un adevărat spirit de credință, colaborare și solidaritate față de cei nevoiași.

Ne-am simțit onorați de prezența episcopului auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iași, Mons. Petru Sescu, care ne-a asigurat de toată susținerea în acțiunile noastre de binefacere și căruia îi mulțumim pentru sprijinul și implicarea în toate acțiunile noastre desfășurate în cei 31 de ani de activitate.

Mulțumim părintelui Felix Roca pentru moderarea evenimentului și, de asemenea, tuturor celor care ne-au fost alături: reprezentanți ai consiliilor locale partenere din teritoriu.

Sperăm pe viitor, cu ajutorul dumneavoastră să ne implicăm în continuare în slujirea celor aflați în diferite forme de dificultate, conștienți că, mai ales în acești frați ai noștri, e prezent Cristos, Domnul și Mântuitorul nostru.

Mulțumim cu plecăciune pentru că ați adus o rază de lumină și o bucurie în sufletele tuturor beneficiarilor noștri care are au mare nevoie de prezența noastră în viața lor. Alături de dumneavoastră am promovat spiritul adevăratei iubiri și al carități creștine în ajutorarea celor în nevoi, ca izvor al comuniunii între toți membrii societății umane.

Împreună am răspândit darul iubirii, darul comuniunii și al solidarității între oameni. Sunteți parte din comunitatea vie și înfloritoare, plină de speranță care hrăniți sufletul cu bucurie.

Sărbători binecuvântate!

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 decembrie: Iași: Bilanțul acțiunilor și activităților Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași din anul 2021


 

lecturi: 616.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat