Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire și bilanț la sfârșit de an ERCIS FM

La sediul Episcopiei de Iași a avut loc miercuri, 15 decembrie 2021, întâlnirea echipei ERCIS Media cu toți realizatorii și colaboratorii radioului ERCIS FM, care a început să emită anul acesta în spațiul on-line începând cu 19 martie 2021, iar pe frecvențe FM din data de 28 noiembrie 2021, în zonele Roman (88,3 Mhz) și Piatra Neamț (89,8 Mhz). Inițiativa întâlnirii i-a aparținut părintelui Adrian Blăjuță, director al Oficiului pentru Comunicații Sociale din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Au participat PS Iosif Păuleț, PS Petru Sescu, PS Petru Gherghel, preoți și laici, realizatori de emisiuni și colaboratori ai radioului ERCIS FM veniți din toate părțile diecezei.

Întâlnirea a debutat cu un cuvânt de mulțumire din partea pr. Adrian Blăjuță către Dumnezeu pentru toate realizările pe care le-a cuprins ultimul an calendaristic, cu accent deosebit pentru inaugurarea radioului Diecezei de Iași, ERCIS FM. Mulțumiri au fost adresate apoi episcopilor din Dieceza de Iași pentru susținerea continuă și încrederea acordată proiectului de a avea un post de radio romano-catolic. Menirea principală a acestui mijloc modern de comunicare nu este alta decât să răspundă sensibilității spirituale a credincioșilor romano-catolici pentru programe care corespund credinței catolice. În acest sens, atât PS Petru Gherghel, cât și PS Iosif Păuleț împreună cu PS Petru Sescu salută și încurajează toată munca mediatică în realizarea emisiunilor în vederea răspândirii mesajului evanghelic și maturizării în credință a ascultătorilor.

Mulțumiri au fost exprimate către toți realizatorii de emisiuni, din Iași sau din alte părți ale diecezei, pentru devotamentul și profesionalismul cu care își pregătesc și își prezintă materialele, amintind că radioul există numai datorită coroborării eforturilor mai multor oameni, care dovedesc spirit de echipă și de colaborare, atenți fiind la așteptările ascultătorilor și la calitatea programelor oferite.

Oficiul pentru Comunicații Sociale în cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași înseamnă, desigur, mult mai mult decât ERCIS FM, radioul fiind cel mai recent și mai amplu proiect al acestui oficiu. Au fost menționate Editura "Presa Bună" cu publicațiile pe care le are: revista "Lumina Creștinului", broșura "De la răsărit până la apus", revista "Isus, Prietenul Copiilor" etc., Librăria "Presa Bună" care oferă devoționale, cărți și obiecte religioase celor care pășesc pragul ei din luna august a anului precedent. Nu poate fi trecut cu vederea site-ul www.ercis.ro unde în fiecare zi apar știri și articole din viața diecezei și din Biserica universală.

Toate aceste activități presupun munca statornică și conjugată a unor oameni devotați, care înțeleg să slujească în moduri diversificate cuvântul, răspândindu-l în formă scrisă sau vocală, pe unde radio sau pe paginile diferitelor publicații.

Moș Crăciun și-a făcut apariția neașteptată la această întâlnire, nescăpându-i ocazia de a-și arăta dărnicia față de toți cei prezenți.

După câteva luări scurte de cuvânt, PS Iosif Păuleț a ținut să întărească în calitate de episcop al Diecezei de Iași recunoștința față de toate realizările care s-au înscris în acest an în marele câmp al comunicațiilor sociale. A amintit de gândurile de felicitare pe care le primește de la diferiți oameni din țară și din străinătate pentru calitatea transmisiunilor programelor liturgice, pentru bogăția activităților pastorale de care se fac părtași tot mai mulți oameni prin mass-media.

Întâlnirea s-a finalizat cu rugăciunea Îngerul Domnului și cu o agapă frățească, într-o atmosferă de împărtășire și de familiaritate, așa cum se și cuvine unor oameni îndeletniciți cu arta comunicării.

Pr. Cristian Diac


 

lecturi: 1247.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat