Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Un nou "Da" în slujba Bisericii pentru binele lumii

Duminică, 5 decembrie 2021, a fost o zi de sărbătoare pentru Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași. Ca în fiecare an, în duminica din apropierea sărbătorii Neprihănitei Zămisliri, copiii, tinerii și adulții depun sau reînnoiesc adeziunea lor în marea familie a Acțiunii Catolice. Adeziunea se desfășoară în cadrul Sfintei Liturghii, în fața lui Dumnezeu, a comunității și a păstorului ei, fapt care conferă o semnificație profundă acestui act și îi responsabilizează mai mult pe membrii asociației.

În Dieceza de Iași, Acțiunea Catolică a luat naștere în ziua de 8 decembrie 1992, când tineri din nouă parohii și-au exprimat dorința de a ieși din anonimat și de a se implica în realizarea scopului apostolic al Bisericii. În anul 1994 s-a format sectorul copii, iar în anul 1997 li s-a alăturat și sectorul adulți. Acțiunea Catolică este prezentă în 37 de parohii, reunind aproximativ 1250 membri și simpatizanți organizați în trei zone: zona Bacău prezentă în 15 parohii, zona Roman - 18 parohii, zona Iași - 4 parohii. Tema care ne ghidează anul acesta este "Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Trăiește măreția timpului prezent!" iar motoul "Iată acum este momentul potrivit, iată acum este ziua mântuirii!" (2Cor 6,1) subliniază urgența răspunsului la chemarea lui Dumnezeu în fiecare "acum" al vieții fiecăruia. Măreția timpului prezent este expresia cheie a anului, fiecare membru este invitat să conștientizeze importanța timpului - dar gratuit primit de la Dumnezeu pentru mântuire, valorificând oportunitățile de a sluji și de a face binele în familie, comunitate și societate.

În acest an asociativ sărbătorim jubileul de 30 de ani de activitate în Dieceza de Iași, prilej cu care privim în urmă cu recunoștință pentru toți asistenții spirituali și pentru toți membrii care au contribuit la creșterea Acțiunii Catolice, dar privim cu încredere și spre viitor convinși fiind de fidelitatea chemării lui Dumnezeu, de necesitatea slujirii în Biserică și societate.

Sfântul Iosif, patronul spiritual al Acțiunii Catolice, să mijlocească asumarea deciziilor curajoase și împlinirea cu fidelitate și în colaborare cu păstorii Bisericii a misiunii încredințate.

Cristina Mare,
președinte diecezan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 decembrie: Acțiunea Catolică: Un nou "Da" în slujba Bisericii pentru binele lumii

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Iași: Adeziunea la Acțiunea Catolică în Parohia "Adormirea Maicii Domnului"

Bacău: Adeziunea la Acțiunea Catolică în Parohia "Sfântul Nicolae"

Adeziunea la Acțiunea Catolică și alte activități pentru luna decembrie

Apollonia TV: Emisiunea "Sub semnul crucii", ediția "În slujba Bisericii, pentru binele lumii" (6 decembrie 2021)


 

lecturi: 924.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat