Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino: Curaj, nu vă temeți, vine Domnul! Zile de pregătire la sărbătoarea Crăciunului

Răspunzând invitației păstorilor capelaniei din Torino, pr. Alois Bulai a ținut credincioșilor catolici români predici de pregătire la sărbătoarea Crăciunului, ajutându-i și în scaunul de Spovadă, între 10 și 12 decembrie 2021, în Biserica "Madonna del Carmine".

Tiptil se apropie Nașterea Domnului... în frenezia lumească a zilelor ce ne despart de această frumoasă sărbătoare, iată că românii din Torino primesc un cadou spiritual neașteptat: prezența părintelui Alois Bulai care a răspuns afirmativ și prompt la invitația păstorilor capelaniei din Torino: părintele Iulian Herciu și părintele Ionuț-Gabriel Giurgică.

Pe parcursul celor trei zile de permanență, părintele Alois Bulai i-a ajutat pe mulți dintre noi să se împace cu Dumnezeu prin sacramentul Spovezii, dedicând orele dinaintea Liturghiilor fiilor care au căutat mângâierea reîntâlnirii cu Abba, cu Tatăl (Gal 4,6).

Trei zile de pregătire cu predici-lecții demne de un amfiteatru universitar, unde cuvântul Domnului a fost explicat în toată frumusețea lui, pe înțelesul tuturor celor prezenți. Cuvintele au exprimat nu doar știința izvorâtă din experiența decenală a părintelui Alois, ci mai ales bucuria proclamării cuvântului (Isaia 52,7-10), dorința de a vesti și de a face înțeles ceea ce Scriptura ne transmite.

Lecturile propuse au fost un "crescendo" în a ne ajuta să înțelegem mai bine misterul Nașterii Domnului - momentul cel mai minunat când misterul lui Dumnezeu cel infinit și veșnic binevoiește să coboare în natura noastră umană - exegeza împletind într-un mod măiestrit Vechiul și Noul Testament.

Timpul Adventului este un timp de așteptare, o așteptare plină de credință pentru a vedea realizarea cuvântului Domnului: Emanuel, Dumnezeu cu noi, se face prezent în viața noastră, în comunitatea noastră, motiv de speranță, curaj și bucurie pentru că "Domnul este aproape".

Cuvintele de încheiere au fost cele de încurajare și îmbărbătare din Coloseni 3,12-21, părintele Alois îndemnându-ne să fim recunoscători pentru marele dar primit la Crăciun, cerând lumina Duhului Sfânt pentru a ne lumina și a ne ajuta să trăim întotdeauna această identitate de copii ai lui Dumnezeu, prin legătura desăvârșii: iubirea.

Îi mulțumim părintelui Alois Bulai pentru bucuria pe care ne-a dăruit-o prin prezența sa în mijlocul nostru și pentru minunatul exemplu de viață pe care ni l-a oferit și ni-l oferă de fiecare dată: dragostea, îndurarea, bunătatea, umilința, blândețea, răbdarea, îngăduința sunt roade vizibile ale unei cruci purtate împreună cu Cristos.

Tatiana Ghiurca

* * *

Pe canalul video al capelaniei din Torino puteți viziona cele patru Liturghii ale acestui eveniment.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-12 decembrie: Torino: Curaj, nu vă temeți, vine Domnul! Zile de pregătire la sărbătoarea Crăciunului. Foto: Mihai Bursuc


 

lecturi: 1497.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat