Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Aniversarea Da-ului Chiarei Lubich

Sâmbătă, 11 decembrie 2021, a avut loc la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași întrunirea unor membri și simpatizanți ai Operei Sfintei Fecioare Maria, cu ocazia împlinirii a 78 ani de la Da-ul Chiarei Lubich în slujirea lui Isus și a carismei unității.

Programul a început cu Sfânta Liturghie celebrată de episcopul Iosif Păuleț, episcopul emerit Petru Gherghel împreună părintele rector Ștefan Lupu, Monseniorul Benone Farcaș și ceilalți preoți prezenți la întâlnire. În cadrul omiliei, Monseniorul Benone Farcaș ne-a făcut o incursiune în viața Chiarei Lubich, evidențiind importanța Da-ului spus de ea lui Dumnezeu, provocările pe care le-a avut de depășit și noutatea carismei pe care a adus-o în Biserică la acea vreme.

Atât episcopul Iosif Păuleț, cât și episcopului emerit Petru Gherghel ne-au încurajat să mergem pe urmele Chiarei și să îi spunem și noi mereu Da lui Dumnezeu.

Dat fiind faptul că suntem în perioada Adventului și se apropie cu pași repezi sărbătoarea Nașterii Domnului, am profitat de prezența Preasfințiților pentru a-i colinda și a le ura prin cânt sărbători frumoase și An Nou mai bun.

După ce ne-am întâlnit cu Isus în Euharistie și în păstorii noștri, am continuat să-l întâlnim în fratele nostru și între noi.

Ca de fiecare dată, întâlnirile de comunități locale ale Operei Mariei includ participanți din diferite parohii ale diecezei, persoane de diferite categorii de vârstă, diferite vocații ale Operei, dar în această întâlnire din apropierea Crăciunului am devenit cu toții copii și a fost dată întâietate copiilor. Astfel că programul a continuat cu prezentarea unei meditații despre Nașterea Domnului pentru copii și proiectul pe care îl desfășoară aceștia (gen 4 - copii cu vârsta între 4 și 8 ani din Opera Mariei) cu ocazia Crăciunului prin oferirea unui pruncușor confecționat de către ei din ipsos și strângere de fonduri pentru copiii săraci. Ei au împărțit celor prezenți câte un pruncușor și o meditație a Chiarei Lubich: L-au dat afară pe Isus. A urmat ca de fiecare dată o serie de mărturii despre cum este așteptat Isus în viața personală, în familii, în comunități. Programul a continuat cu meditarea Cuvântului Vieții din luna decembrie: "Fericită aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de Domnul!" (Lc 1,45) și o altă serie de mărturii ale celor prezenți. A fost organizată o tombolă cu darurile aduse de fiecare, iar banii strânși au fost oferiți unei familii în nevoie, astfel că am trăit bucuria de a dărui și de a primi, constatând încă o dată că punerea în comun a bunurilor noastre, din puținul nostru, poate însemna mult pentru cineva.

Mulțumim episcopilor pentru prezență și încurajare. Mulțumim Monseniorului Benone Farcaș pentru cuvântul de învățătură și preoților prezenți pentru mărturia dată. Mulțumim responsabililor institutului pentru găzduirea acestui eveniment și tuturor celor care au colaborat la pregătirea acestei sărbători.

Domnul să ne ajute și pe noi să spunem Da-ul nostru, asemenea Chiarei, pentru reînnoirea comunităților din care facem parte și pentru binele întregii Biserici.

Iuliana Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 decembrie: Iași: Aniversarea Da-ului Chiarei Lubich


 

lecturi: 733.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat