Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Misiuni populare

În Parohia "Sfânta Treime" din Oituz, în intervalul 9-12 decembrie 2021, s-au desfășurat misiuni populare, moment de introspecție și înălțare sufletească profundă și sinceră. Predicator a fost părintele Petru Tamaș, director al Colegiului Pedagogic "Vasile Lupu" din Iași.

Comunitatea din Parohia "Sfânta Treime" Oituz a avut ocazia privilegiată de a regăsi calea către Dumnezeu, de a trăi momente înălțătoare, de aprofundare a cuvântului lui Dumnezeu. Misiunile populare au transformat firescul și rutina vieții în zile cu har și binecuvântare, zile folositoare pentru hrana sufletelor noastre.

Cu toții am fost invitați să facem un popas spiritual, să ne oprim din tumultul vieților noastre și să trăim mai intens momentele de pregătire, de așteptare a venirii Pruncului Isus. Meditațiile propuse de părintele predicator și aprofundate progresiv au avut drept scop reevaluarea vieții de creștin, reflecția asupra lucrurilor care contează cu adevărat pentru fiecare dintre noi.

Pornind de la premisa că niciunul dintre noi nu-și dorește ca la sfârșitul vieții să spună "Am trăit degeaba!", părintele predicator ne-a amintit în prima Liturghie a acestei acțiuni spirituale că nu suntem copiii nimănui, că avem un Tată, că trebuie să ne preocupe mai mult sufletul decât trupul și lucrurile materiale pentru care atât de mult trudim.

A doua zi, vineri, la cele două sfinte Liturghii, am înțeles că misiunea noastră pornește de la acceptarea unei realități ce nu lipsește din casa nimănui - suferința, durerea prezentă sub o formă sau alta. Mesajul a fost clar și bine evidențiat: nicio lacrimă de-a noastră nu trece neobservată în fața lui Dumnezeu. Fiecare durere se transformă într-o binecuvântare dacă Spovada și Euharistia devin punctul culminant al vieții creștine.

Și mai departe, părintele s-a apropiat mai mult, în predicile de sâmbătă, de lucrul spre care tindem toată viața, fericirea, abordând tema omului fericit versus omul nefericit. Cum putem fi fericiți? Evitând cele patru mari pericole: bogăția, dorința de onoare, de putere și plăcerile; iar centrul vieții noastre spirituale să fie iubirea. Și părintele a creionat atât de frumos imaginea familiei care se împlinește prin iubire, familia care are ca fundament respectul, ascultarea, fidelitatea, statornicia.

Zile pline de har... zile despre viață... zile de bucurie - asta ne-a propus părintele predicator, asta am simțit în aceste zile. Și iată, nu întâmplător, misiunile populare s-au încheiat în comunitatea noastră în Duminica Bucuriei. O misiune încheiată în mod solemn, cu îndemn la rugăciune sinceră și statornică, moment oportun pentru toți credincioșii prezenți pentru a primi indulgența plenară.

Părintele paroh, Bernadin Farțade, a mulțumit Divinei Providențe pentru zilele de har trăite de întreaga comunitate, părintelui predicator pentru zelul, dăruirea și momentele de împărtășire a gândurilor și a învățăturilor creștine. De asemenea, au fost adresate mulțumiri și preoților participanți la aceste zile de îmbogățire sufletească, părintelui vicar, Anton Galațanu, părintelui decan de Onești, Gheorghe Cojocaru, și preoților care au oferit timpul lor spre zidirea sufletelor noastre.

Fericiți noi, norocoși noi, cei care am trăit și ne-am hrănit spiritual la aceste misiuni!

Monica Fichioș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-12 decembrie: Oituz: Misiuni populare


 

lecturi: 1421.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat