Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Adeziunea la Acțiunea Catolică și alte activități pentru luna decembrie

Anul asociativ 2021-2022 este un an jubiliar și suntem recunoscători pentru cei 30 de ani de activitate, pentru toate persoanele, laici și asistenți spirituali, care au construit temelia Acțiunii Catolice, așa încât noi, astăzi, să putem duce mai departe misiunea ei, rostind cu încredere îndemnul Sfântului Ioan Paul al II-lea: "Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Trăiește măreția timpului prezent!", convinși fiind că "Iată, acum este momentul potrivit, iată, acum este ziua mântuirii!" (2Cor 6,1).

Timpul binecuvântat al Adventului și luna decembrie ne aduc sărbători bogate în semnificație pentru fiecare creștin. Acțiunea Catolică are ca prioritate formarea umană și spirituală a membrilor ei, copii, tineri și adulți, pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu și a se lăsa călăuziți de Duhul Sfânt în alegerile vieții de fiecare zi.

Astfel, Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași propune și în acest an copiilor și tinerilor un itinerar spiritual de pregătire pentru Advent și sărbătoarea Crăciunului, iar pentru adulți foaia lunară Glasul Acțiunii, materiale specifice fiecărui sector în parte. Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook a asociației: https://www.facebook.com/actiuneacatolica.

Duminică, 5 decembrie 2021, este o zi de mare sărbătoare pentru membrii Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași care vor depune sau vor reînnoi adeziunea în cadrul Sfintei Liturghii. Este sărbătoarea în care fiecare membru alege din nou să-i spună "Da" lui Dumnezeu, pentru a da mai multă valoare angajării și implicării personale în asociație, în Biserică și în societate. Pentru a conștientiza semnificația promisiunilor făcute la adeziune, recomandăm ca fiecare asociație parohială să organizeze înainte de adeziune o zi de reculegere.

Materiale utile pentru acest moment important din viața asociației găsiți aici.

Pentru timpul Adventului, vă invităm să susțineți activitatea Coșul carității. În perioada 5-26 decembrie 2021 se pot colecta alimente neperisabile, dulciuri, hăinuțe, care apoi să fie împachetate în cutii de cadouri pentru a fi dăruite celor săraci, bolnavi sau marginalizați. Cadourile pot fi însoțite de felicitări cu urări de Crăciun. Copiii pot împodobi cutiile cu desene realizate de ei, pentru a aduce culoare darurilor și bucurie celor care le vor primi. Putem participa cu toții, copii, tineri și adulți, la activitatea inițiată de sectorul tineri: "Dăruiești și câștigi!", oferind din timpul nostru pentru a însoți persoane singure sau pentru a ajuta pe cei care au nevoie, câștigând astfel bucuria și mulțumirea sufletească a dăruirii și mărturiei credinței.

Responsabilii sectorului tineri propun în ziua de 10 decembrie 2021 un eveniment cultural-recreativ: "Acționarii au talent" menit să evidențieze talentele și darurile cu care tinerii sunt înzestrați și pe care doresc să le pună în slujba tuturor.

Dorim ca duminica adeziunii să fie pentru fiecare membru o zi de mare sărbătoare, iar timpul sfânt al așteptării și al pregătirii pentru Nașterea Pruncului Isus să inunde inimile noastre cu pace, speranță și bucurie în Domnul!

Sărbători binecuvântate!

Cristina Mare,
președinte diecezan


 

lecturi: 557.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat