Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Italia: Un nou membru în Consiliul Prefecților Diecezei de Roma: pr. Isidor Iacovici

În cadrul întâlnirii periodice a Consiliului Prefecților din Dieceza de Roma, care a avut loc în sediul Vicariatului de Roma luni, 21 noiembrie 2021, au fost aleși trei noi membri, printre care și pr. Isidor Iacovici.

Luni, 21 noiembrie 2021, în sediul Vicariatului de Roma ce se găsește lângă Bazilica "Sfântul Ioan din Lateran", a avut loc întâlnirea periodică a Consiliului Prefecților, organism care se ocupă în principal de verificarea și implementarea inițiativelor pastorale la nivel diecezan. Acest consiliu, împreună cu Consiliul Episcopal, cu Consiliul Pastoral și cu Consiliul pentru Afacerile Economice, formează la nivel ecleziastic "guvernul" Diecezei de Roma, condus de Suveranul Pontif.

Scopul principal al acestei adunări a membrilor Consiliului Prefecților a fost acela de a discuta despre tema propusă de Papa Francisc pentru anii 2021-2023, "Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare și misiune". La această discuție au participat toți membri Consiliului: Excelența Sa cardinal Angelo De Donatis, vicar general al Diecezei de Roma din iunie 2017 și care a prezidat întâlnirea, membrii Consiliului Episcopal (format din vicarul general, episcopii auxiliari ai diecezei romane și un secretar) și cei 36 de parohi prefecți, aleși dintre parohii și vicarii prefecturii de Roma.

Însă, pe lângă acești membri stabili ai consiliului, la această întâlnire au fost invitați să participe și alți câțiva preoți, printre care și părintele Isidor Iacovici, paroh al comunității romano-catolice române de la San Vitale și Grotte Celoni și membru al Consiliului prezbiteral al Diecezei de Roma deja de la 29 decembrie 2017. Prezența Sfinției Sale nu a fost întâmplătoare. În cadrul întâlnirii, card. De Donatis a anunțat faptul că în Consiliul Prefecților vor fi numiți alți trei membri, care să reprezinte continentele european, african și sud-american. Iar părintele Isidor Iacovici a fost ales să reprezinte în acest consiliu bătrânul nostru continent, Europa.

Îi urăm părintelui Isidor ca munca pe care o va depune în cadrul acestui Consiliu al Prefecților să fie una plină de roade, spre edificarea poporului și spre mai marea slavă a lui Dumnezeu.

Pr. Laurențiu Turbuc


 

lecturi: 1128.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat